Tekači 2. virtualnega Maratona treh src dosegli postavljen cilj: pretekli so obseg ekvatorja!

Tekači zbrali kilometre za postavitev zelene stene v bolnišnici Golnik – Tudi letos MTS virtualen, a izredno uspešen.

Prlekija-on.net, nedelja, 16. maj 2021 ob 09:37
Virtualni Maratona treh src

Virtualni Maratona treh src

Veseli dan! Z združenimi močmi vseh tekačev 2. virtualnega Maratona treh src so pretekli zavidljivih 40.075 km in dosegli zastavljeni cilj. Več kot 400 tekačev iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Češke in Nemčije ter celo Kanade je zadnjih šest tednov seštevalo svoje pretečene kilometre in jih posredovalo organizacijski ekipi Maratona treh src. Ta je ob vsaki prejeti prijavi vzela nov dih in se odpravila naslednji etapi nasproti - kot bi resnično tekla pravi maraton.

Vzdušje je bilo polno srčne energije, pripravljeni na zadnje številke do ciljne črte pa je ekipa odštevala do zastavljenega cilja. Presrečni so ga dosegli na zadnji zastavljeni dan, 15. maja, in z veseljem napovedali prihajajoče postavljanje zelene stene v Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik.

Virtualni Maratona treh src

»Navdušeni smo nad tekači, ki so se tako množično odzvali in s svojo ljubeznijo do teka pokazali tudi ljubezen do zdrave narave, čistega zraka in seveda izkazali solidarnostno pomoč bolnikom Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik,« je dejal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src. »To navdušenje sodelujočih nas je spodbudilo, da tokratnega maratona ne zaključujemo z današnjim dnem. Nasprotno, postavljamo si nove cilje, ki jih bomo z veseljem in ponosom najavili ob postavitvi zelene stene na kliniki Golnik. In tekli ter hodili bodo do konca tekaške sezone. Res iskrena, srčna hvala vsem, ki so se nam na tej poti okrog ekvatorja pridružili in s tem z nami delili svoje veliko, športno - in srčno srce,« je še dodal.

Na letošnjem 2. Virtualnem maratonu treh src so namreč vsi sodelujoči tekači skupaj seštevali pretečene kilometre in dosegli zastavljenih 40.075 km, kot je dolg obseg ekvatorja. V Radenski so se zavezali, da bodo, če cilj dosežejo, ozelenili Univerzitetno kliniko za pljučne bolezni in alergije Golnik, z zeleno steno.

Virtualni Maratona treh src

In kako smo potovali okrog sveta?

2. virtualni Maraton treh src je bil zares izjemen. Zagrizeni, predani tekači so posredovali fotografije svojih zbiranj kilometrov, ki so marsikomu služile za spodbudo in odločitev, da se maratonu priključijo. Niso manjkale niti spodbude uspešnih športnikov: Anamarija Lampič, Peter Prevc, Jernej Damjan, Bor Pavlovčič, Žiga Jelar in Petra Majdič. V času maratona je potekala tudi nagradna igra, v kateri so na svojem Facebook ali Instagram profilu sodelujoči objavljali sliko svojega teka, pohoda, nordijske hoje v okviru 2. virtualnega Maratona treh src s ključnikom #srčnizmoremo ali #srcnizmoremo ter tudi s tem spodbudili marsikoga k udeležbi.

Skupna energija in zanos sta očitno delovala, saj so pravočasno dosegli zastavljeni cilj. »Zares hvaležni pa smo tudi novinarjem, ki so nas na naši poti podprli z mnogimi objavami. Tudi zaradi vas smo dosegli zastavljeni cilj, iskrena hvala,« je še povedal Boštjan Gerlec.

Virtualni Maratona treh srcVeč v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13