Prleški cug popeljal Prleke do Kopra in nazaj

V Kopru so se predstavili Prleki

Milan Belec, nedelja, 22. maj 2011 ob 15:112
Prleški cug

Prleški cug

20. in 21. maj je bil praznik za nekaj Prlekov. Seveda tisti, ki so bili na stojnicah so pridno delali, ravno tako organizatorji. Več kot 100 potnikov pa je bilo veselih ter zadovoljnih. Že v petek so postavili stojnice s ponudbo v Kopru. Večji del kulinarične in turistične ponudbe so predstavili domačinom in gostom, kateri so obiskali prireditveni prostor. Sicer nekoliko manj obiskovalcev a so prišli tudi takšni s katerimi se bo sodelovanje nadaljevalo.

V soboto je v Ljutomeru pričelo potovanje več kot 100 potnikov. Tudi tokrat so pokazali izročilo prednikov saj so vzeli s sabo tisto, kar jim daje veselje in moč. Pletenke in cekarji so bili polni dobrot, le te so delili med sabo. Rdeče in belo vino pa se je nalivalo v piskriče kateri so krožili iz kupeja v kupe. Pesem in veselje je bilo v dveh vagonih, kateri so prevažali to prleško druščino. Večji del potnikov kateri so, že v letih se je peljalo z vlakom po dolgem času.

Čar potovanja z vlakom je poseben, na dan so prišle zgodbe iz mladosti. Tisti mlajši pa so to doživeli prvič in jim bo to doživetje ostalo v lepem spominu. Po postanku v Ljubljani je sledilo kosilo. Obilne porcije in ohlajeno pivo ter špricarji so zadovoljili prav vse.

Koper, sončno in vroče vreme je pričakalo množico. Nekateri so se odpravili do Taverne peš na čelu z zastavo. Na poti so jih pozdravljali mimoidoči, nekaj se jih je  celo pridružilo. Velik oder bi bil skoraj premajhen za nastopajoče. Pozdrav in sprejem predstavnikov občine Koper ga. Jana Tolja je toplo pozdravila, povedala, da so to dogodki kateri ostanejo v trajnem spominu in povezujejo ljudi. Ta prireditev je že postala tradicionalna in pokazala, da je potrebno s tem nadaljevati.

Sledil je skupni posnetek sodelujočih in potrebno se je bilo odpraviti na želežniški peron. Povratek ke bil poln pesmi in tudi plesa. Nepozaben izlet bo ostal v lepem spominu. Kdaj bo nasledni cug pa je bilo najbolj pogosto vprašanje. Seveda bomo zraven in še prijatelje bomo pripeljali.

Künštni Prleki se zahvaljujemo lokalnemu radiu, LTO Prlekija, občini Ljutomer, občini Koper, LTO Koper, radiu CAPRIS, Mapa d.o.o, Progress in turistični kmetiji Kozarčan.

Zahvala tudi vsem ponudnikom na stojnicah.


Več v Družabno