Ljutomer bo dobil dve novi kolesarski postaji s po petimi kolesi za izposojo

Z digitalizacijo zemljevidov, skupno aplikacijo ter aktivnostmi za integracijo z že obstoječimi sistemi v Sloveniji bo trajnostna električna mobilnost dostopna uporabnikom tudi na do sedaj spregledanih območjih.

Prlekija-on.net, četrtek, 20. maj 2021 ob 10:13
Vsaka postaja vsebuje pet koles za izposojo, dve električni in tri navadna kolesa

Vsaka postaja vsebuje pet koles za izposojo, dve električni in tri navadna kolesa

Občina Ljutomer je skupaj z Občino Veržej kot del Lokalne akcijske skupine (LAS) Prlekija vključena v projekt »Kolesarska veriga na podeželju«, ki ga, kot ambiciozno operacijo povezovanja občin, izvaja 12 LAS-ov in 29 slovenskih občin. Aktivnosti, načrtovane v okviru projekta, bodo občinam prinesle kolektivni sistem množične mobilnosti. Z digitalizacijo zemljevidov, skupno aplikacijo ter aktivnostmi za integracijo z že obstoječimi sistemi v Sloveniji bo trajnostna električna mobilnost dostopna uporabnikom tudi na do sedaj spregledanih območjih.

Tako je bila 11. 5. 2021 podpisana pogodba med Občino Ljutomer, Prleško razvojno agencijo, giz in izbranim izvajalcem MM IBIS, d.o.o., za dobavo in montažo opreme v okviru operacije, ki obsega dobavo in montažo dveh postaj, eno na lokaciji Glavni trg in drugo na lokaciji parkirišča pri dvorani ŠIC. Vsaka postaja vsebuje pet koles za izposojo, dve električni in tri navadna kolesa. Rok za izvedbo je najkasneje do 25. 11. 2021.



Več v Gospodarstvo