Na kmetiji v Prekmurju našli veliko število hudo zanemarjenih živali

Kot so pojasnili v Društvu za zaščito konj, ki je rešilo večino živali, so jih lovili »v dreku in blatu«, nekatere pa so dejansko »umirale pri gnijočem telesu«.

Prlekija-on.net, torek, 25. maj 2021 ob 20:168
Rešili so 70 živali

Rešili so 70 živali

Društvo za zaščito konj je v torek, 18. maja, bilo s strani policije obveščeno, da se na posestvu pri Bogojini, nahaja veliko število hudo zanemarjenih živali, nekaterih tudi v slabem rejskem stanju, njihovi življenjski ogroženosti. "Do petka 21. maja smo imeli hude borbe z inšpekcijo glede odvzema, saj se inšpektorici stanje ni zdelo tako hudo. Končno je bil v petek ob 15. uri napovedan odvzem kobile, 25 kokoši, 8 grlic in 13 prepelic," so zapisali.

Društvo odkupilo perutnino in koze

Ker so iz fotografij razbrali, da je živali tam veliko več, so se pripravili in s sabo vzeli več transporterjev za prevoz perutnine in kuncev. "Izkazalo se je, da smo imeli prav. Kljub temu, da bi inšpektorica morala odvzeti vso perutnino, tega ni storila, prav tako v odločbo ni zapisala odvzema koz, govedi in kuncev. Društvo se je tako samo dogovorilo z lastnikom in odkupilo vso preostalo perutnino ter tri koze. Govedi in kuncev pa lastnik ni želel prodati, tudi v odločbi inšpektorica odvzema ni odredila, čeprav bi bilo tudi za te živali to najboljša možna rešitev," so pojasnili v društvu.

Objavil/a Društvo za zaščito konj dne Nedelja, 23. maj 2021
Objavil/a Društvo za zaščito konj dne Nedelja, 23. maj 2021

Kot opisujejo primer, je ta odvzem bil nekaj podobnega, kot primeri odvzema živali živalske policije v Ameriki, "pravzaprav je bil identičen". Odvzem je potekal z varovanjem policije, živali pa so kljub temu "lovili v dreku in blatu".

Kobilo in kozla so morali odložili v Veterinarski bolnici Slovenska Bistrica, saj sta bila potrebna takojšnje veterinarske pomoči, za eno od račk pa ni bilo več rešitve. "Uspavali smo jo, saj je bila hudo poškodovana in je dejansko umirala pri gnijočem telesu", so zapisali nazorno.

Objavil/a Društvo za zaščito konj dne Nedelja, 23. maj 2021

Rešili 70 živali

"Tokrat se inšpekciji ne morem zahvaliti, ker svojega dela ni opravila tako, kot je treba. Se pa zahvaljujem policiji, ki se je resnično trudila in potrudila in svoje delo opravila profesionalno. Ja. V začetku smo še šteli, potem ne več. Smo jih pa prešteli doma. 70 duš je bilo rešenih. Bil je resnično velik odvzem, blaten in smrdljiv, videnega je bilo veliko gorja in trpljenja. Ampak zdaj so rešeni," so še ob tem zapisali pri društvu, kjer pozivajo tudi tiste, ki želijo pomagati: TRR društva je SI56 10101 0005 0589 375, sms donacije na 1919 konji5, paypal admin@dzk.si.

V torek 18. maja, smo bili s strani policije, kasneje tudi pogovora z inšpekcijo obveščeni, da se na posestvu pri...

Objavil/a Društvo za zaščito konj dne Nedelja, 23. maj 2021
Z macolo je pokončal psa...

En z macolo pokončal svojega 17-letnega psa, drug ob tla vrgel domačo mačko




Več v Črna kronika