Lina Kokol: »Spoznala sem kdo sem in kaj bi rada v življenju počela«

Mlada ustvarjalka grafik in ilustracij za malčke, ki ustvarja pod imenom LU Kids Prints, na trgu pa je dejavna šele dobre štiri mesece.

Meta Štuhec, sreda, 26. maj 2021 ob 20:30
Lina Kokol - LU Kids Prints

Lina Kokol - LU Kids Prints

Lina Kokol je mlada ustvarjalka grafik in ilustracij za malčke, ki je šele pred kratkim pričela s svojim delom. Z njo smo opravili kratek intervju, kar si lahko preberete v nadaljevanju.

Kako bi se predstavila vsem, ki te še ne poznajo?

Sem Lina Kokol, mlada ustvarjalka grafik in ilustracij za malčke. Ustvarjam pod imenom LU Kids Prints, na trgu pa sem dejavna šele dobre štiri mesece. Prihajam iz okolice Murske Sobote, kjer najdem ogromno inspiracije za svoja dela. Ustvarjanje je že od malih nog pomemben del mojega življenja, zanj pa sta me navdušili mama in babica. Ljubezen do ustvarjanja, družine in čas, ki sem ga imela na voljo v času epidemije, so bili povod za moj pričetek znamke LU.

Kako je prišlo do ideje LU Kids Prints?

Sama ideja se je porodila v trenutku, ko sem razmišljala, kaj bi ponudila za darilo ob rojstvu otroka. Želela sem nekaj posebnega, nekaj kar lahko otročka spremlja na njegovi poti odraščanja in s tem doprinese k čudovitim spominom iz otroštva. Še sanjalo se mi ni, da bo iz nekaj grafik nastala ideja o produktu in kasneje o celoviti znamki LU. Kljub temu, da sem ustvarjanje pričela z grafičnim oblikovanjem spominskih kartic za dojenčke, pa se je ideja hitro prelevila v bolj osebno ilustriranje otroških tiskovin in slikanic. Z nekaj produkti in vizijo sem se v začetku leta prijavila tudi na program PONI in bila sprejeta. Tako sem od februarja del programa za katerega sem neizmerno hvaležna, saj nam pomaga pri rasti in uresničevanju vizije nekoč našega podjetja.

Lina Kokol - LU Kids Prints

Je ime posebnega pomena?

Ime LU se mi je porodilo nekega večera pred spanjem, pomeni pa ljubko ustvarjeno za ljubke malčke, kar je tudi slogan znamke.

S katerimi težavami si se srečala med epidemijo?

S težavami se v času epidemije nisem srečala, saj sem takrat šele začela z ustvarjanjem. Lahko pa povem, da je sigurno epidemija povod za to, kjer sem danes. Kljub temu, da je leto za nami bilo res pestro in precej negativno obarvano, pa je marsikomu (tudi meni) dalo marsikaj pozitivnega. Spoznala sem kdo sem in kaj bi rada v življenju počela.

Lina Kokol - LU Kids Prints

Kdo so (poleg tebe) obrazi LU?

Trenutno se za znamko LU Kids Prints skrivam samo jaz. Vloge, ki jih opravljam v sklopu »podjetja«: ustvarjanje novih produktov (grafično oblikovanje in ilustriranje, sestava merilnikov), vodenje socialnih omrežij (Facebook in Instagram), nabava in spremljanje zalog materiala, oblikovanje grafične podobe znamke, fotografiranje produktov... Poleg tega sem vsak dan tudi 8-urna udeleženka programa PONI. Kljub temu, da grajenje znamke marsikdaj zgleda zelo enostavno, pa si večkrat želim, da bi dan imel več ur (smeh)!

Kaj vse je možno naročiti? In ali je vsako delo personalizirano?

V ponudbi so trenutno naslednji izdelki:

  • Spominske foto kartice mejnikov za dojenčke (grafično oblikovane)
    Kartice lahko služijo kot darilo ob rojstvu otrok in babyshower-jih ali pa si jih kupi kar mamica sama. Gre za kartice, ki jih fotografiramo ob dojenčku, ko dopolni določen mejnik, zapisan na kartici. Tako so na voljo kar trije različni paketki: paket starosti (do 1 leta), paket dogodivščin (prvič na sprehodu, na letalu, v mestu...) in paket dosežkov (prvi zobek, prvič se plazim, prvič prespim noč...)ž
  • Ilustriran merilnik višine (do 150 cm velikosti)
  • A4 ilustracije za otroške sobe
    Gre za ilustracije, ki pričarajo čarobnost otroškim sobicam. Primerno za lastno uporabo ali kot darilo, ki krasi bivalno okolje otroka in hkrati ostane kot lep spomin na otroštvo.
  • Personalizirane kartice ob rojstvih otrok
    Primerne ob rojstvu otrok in babyshower-jih, kjer lahko za vas zapišem posvetilo, ime otroka, lastnosti ob rojstvu. Personalizira se tekst, na obstoječe ilustracije, zrisane prav za ta namen.

V prihodnje so v planu še drugi produkti, ki pa zaenkrat ostajajo skrivnost. Če te zanima nekoliko več pa lepo vabljen/a na moj Instagram ali Facebook profil: @lu_kidsprints.

Lina Kokol - LU Kids Prints



Več v Kultura in izobraževanje