Zaradi poslabšanja varnosti v cestnem prometu bodo policisti še pogosteje izvajali nadzore cestnega prometa

Še vedno je izjemno pereča problematika alkohola. Vsaka sedma prometna nesreča na pomurskih cestah se zgodi zaradi alkohola, vsaka peta pa zaradi neprilagojene hitrosti.

Prlekija-on.net, četrtek, 27. maj 2021 ob 09:11
Policija

Policija

Policisti bodo zaradi poslabšanja varnosti v cestnem prometu še pogosteje izvajali nadzore cestnega prometa. V mesecu maju 2021 so se prometno varnostne razmere na območju PU Murska Sobota poslabšale, saj se je povečalo število obravnavanih prometnih nesreč, povečale pa so se tudi posledice v prometnih nesrečah.

Policisti so v letošnjem letu (do 26.05.2021) obravnavali 250 prometnih nesreč, v enakem obdobju lani 222. V prometnih nesrečah je bilo ugotovljenih 275 kršitev prometnih predpisov, v enakem obdobju lanskega leta 235. V letu 2021 so policisti ugotovili 13.085 (8.777) kršitev prometne zakonodaje.

V petih prometnih nesrečah je umrlo šest ljudi, lani v enakem obdobju tri. V celotnem lanskem letu je zaradi posledic prometnih nesreč umrlo šest ljudi. Dve prometni nesreči s smrtnim izidom sta se zgodili na območju Policijske postaje Murska Sobota, tri pa na območju Policijske postaje Lendava.

V prometnih nesrečah sta umrla dva pešca, mopedist, kolesarka, sopotnica in voznica osebnega avtomobila. V primerih smrtnih prometnih nesreč je bila vožnja z neprilagojeno hitrostjo, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnja po nasprotnem smernem vozišču. Po znanih rezultatih in analizah je bil v treh prometnih nesrečah prisoten alkohol.

Še vedno je izjemno pereča problematika alkohola. Vsaka sedma prometna nesreča na pomurskih cestah se zgodi zaradi alkohola, vsaka peta pa zaradi neprilagojene hitrosti.

Policisti bodo tako v prihodnje aktivnosti v še večji meri usmerjali na voznike, ki vozijo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih substanc, na voznike, ki vozijo z neprilagojeno hitrostjo, na tiste, ki med vožnjo telefonirajo in na druge hujše kršitelje cestno prometnih predpisov. Nadaljevali bodo z več krajšimi tako imenovanimi ad hoc nadzori ter drugimi aktivnostmi.

Vsak udeleženec cestnega prometa se mora zavedati svoje odgovornosti za varno udeležbo v cestnem prometu. Le na ta način bomo v prihodnje lahko preprečili tragedije na naših cestah.



Več v Črna kronika