Novi zdravniki v Zdravstvenem domu Ljutomer

V zdravstvenem domu so z mesecem aprilom vzpostavili novo ambulanto medicine dela, ki jo je prevzel zdravnik dr. Matej Filipič, z mesecem majem pa so zaposlili tudi novega psihiatra dr. Jerneja Žilavca.

Prlekija-on.net, četrtek, 27. maj 2021 ob 17:31
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

Z mesecem aprilom so V ZD Ljutomer vzpostavili novo ambulanto medicine dela, kot odgovor na vedno večje potrebe lokalnega, in predvsem gospodarskega okolja, po teh storitvah. Ambulanto medicine dela je prevzel dr. Matej Filipič, še vedno pa pogodbeno prihaja v ZD pomagat dr Zvonimir Cesarec.

Dispanzer za medicino dela prometa in športa se je istočasno posodobil ter opremil z vsemi sodobnimi napravami in aparaturami s katerimi lahko zagotovijo čisto vse zahtevane preglede po vseh strokovnih standardih.

Dispanzer medicine dela za paciente od torka do petka, za informacije in naročila pa so dosegljivi preko elektronske pošte vsak dan na dmd@zd-lju.si ali na telefonski številki 02 585 14 10 vsak torek in sredo od 14. do 15. ure.

Prav tako se je z mesecem majem v Zdravstvenem domu zaposlil novi psihiater Jernej Žilavec, ki je zapolnil vrzel po odhodu prejšnje psihiatrinje. Tako bo dr. Žilavec pokrival psihiatrijo v SVZ Dom Lukavci ter ambulanto v ZD Ljutomer. Potreb po teh obravnavah je v tem času vedno več in v ZD Ljutomer so zelo veseli te pridobitve, ki bo predvsem velika dodatna pomoč ljudem v stiski, katerih v teh časih zaznavajo vedno več. V sled tega si v zdravstvenem domu prizadevajo pridobiti še dodatni program klinične psihologije, ki bi dodatno pripomogla k odpravljanju duševnih stisk našega prebivalstva, predvsem pa mladostnikov. Upajo da bo ambulanta zaživela v jeseni.



Več v Gospodarstvo