Ekipa TEGLZAROŽE iz GFML zmagovalka evropskega finala 4. Evropskih statističnih iger v kategoriji mlajših dijakov

Mednarodno žirijo je najbolj navdušil izdelek ekipe z ljutomerske gimnazije, v katerem je ta izvirno in zabavno prikazala moč dezinformacij.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. maj 2021 ob 10:54
Dijakinji Tjaša Karas in Neja Štampar sta zmagali

Dijakinji Tjaša Karas in Neja Štampar sta zmagali

Ekipa TEGLZAROŽE z Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, ki jo sestavljata dijakinji Tjaša Karas in Neja Štampar, je v starostni skupini 14-16 let zmagala v finalu evropskih statističnih iger. Mednarodno žirijo je najbolj navdušil izdelek ekipe z ljutomerske gimnazije, v katerem je ta izvirno in zabavno prikazala moč dezinformacij.

Ekipa TEGLZAROŽE se je v evropski del tekmovanja uvrstila kot zmagovalka po izboru strokovne žirije, in sicer v kategoriji B (14-16 let). V evropskem finalu, v katerem je tekmovalo 61 ekip, sta članici ekipe sodelovali z igranim videom o dezinformacijah o cepljenju proti covidu-19. Ta ju je popeljal do zmage, vsebuje pa celo avtorsko pesem. Video si lahko ogledate spodaj.

TEGLZAROŽE - finalni video

Ne, to ni dezinformacija, niti lažna novica! Ekipa TEGLZAROŽE z Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je v starostni skupini 14–16 let pravkar zmagala v finalu evropskih statističnih iger! Žirijo je ekipa prepričala z zelo zabavnim videom, v katerem je prikazala, kakšen vpliv imajo lahko dezinformacije. Čestitamo! Ekipa TEGLZAROŽE se je v evropski del tekmovanja uvrstila kot zmagovalka po izboru strokovne žirije, in sicer v kategoriji B (14–16 let). V evropskem finalu, v katerem je tekmovalo 61 ekip, sta članici ekipe sodelovali z igranim videom o dezinformacijah o cepljenju proti covidu-19. Ta ju je popeljal do zmage, vsebuje pa celo avtorsko pesem; dostopen je v nadaljevanju. Odlično se je odrezala tudi ekipa PLAN_XY z Gimnazija Kranj, ki je v starostni skupini 16–18 let v finalu evropskih statističnih iger dosegla 4. mesto! http://bit.ly/SURS_4_Evropske_statistične_igre

Objavil/a Statistični urad Republike Slovenije - SURS dne Ponedeljek, 31. maj 2021


Več v Kultura in izobraževanje