25-letni Prekmurec prišel do finala Slovenske note

Denis Katančič iz Murske Sobote, ki je kot vokalist najljubši nastop doživel na Lotmerski noči s skupino Zlata Žila, v letu 2021 stopa na svojo samostojno pevsko pot.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. junij 2021 ob 13:43
Denis Katančič. Foto: Jernej Peklar/Slovenska nota

Denis Katančič. Foto: Jernej Peklar/Slovenska nota

Denis Katančič je 25-letnik iz Murske Sobote, ki v letu 2021 stopa na svojo samostojno pevsko pot in je finalist pevskega tekmovanja Slovenska nota. Gre za pevsko tekmovanje, ki se prireja od leta 2016 v Zasavju v organizaciji Mladinskega centra Hrastnik ter je namenjeno promoviranju slovenske glasbe in iskanju novih neuveljavljenih pevcev ter pevk.

Denis je po poklicu monter ter zase pravi, da je večni optimist in vedno dobre volje. Kot je povedal v svoji predstavitvi na uradni spletni strani, zase pravi, da je po duši 50 % glasbenik in 50 % športnik. Dolga leta je bil uspešen nogometaš, a mu je nadaljnjo kariero preprečila nesreča. Takrat je bil prisiljen najti svoj nov hobi in našel se je v petju. Naučil se je igrati tudi klavir in kitaro.

Nastopal je kot gost v prekmurski zasedbi Zlata Žila. Dolgoletni prijatelji Denis Maver mu je napisal njegov prvenec, katerega bo predstavil na Slovenski noti 2021. Za svojo finalno pesem je posnel tudi videospot. Kot pravi, si sedaj svojega življenja in prihodnosti ne zna več predstavljati brez glasbe, njegov največji strah na začetku njegove pevske poti pa je negativna kritika.

Prljavo kazalište v Ljutomeru

Prljavo kazalište poskrbelo za veliko zabavo na Lotmerški poletni noči


Kot vokalist najljubši nastop doživel na Lotmerski noči s skupino Zlata Žila

Denis je organizatorjem povedal, da v njem še vedno tli želja po nogometni karieri: »Že od malih nog sem kot ogromno otrok hrepenel po tem, da bi postal profesionalni nogometaš in ne bom vam lagal - po tem hrepenim še danes, vendar vem, da je to nemogoče.« Na vprašanje, kateri je njegov najljubši nastop je povedal: »Kot kitarist mi je bil najljubši nastop s skupino Prljavo Kazalište, s katerimi sem celo zaigral eno pesem na kitaro. Kot vokalist pa mi je bil najljubši nastop na Lotmerski noči s skupino Zlata Žila, ki so takrat bili predskupina Prljavemu Kazalištu

Na Slovenski noti 2021 se bo predstavil s svojim prvencem. Pesmi sam zase za enkrat še ne piše, zato sta mu njegov prvenec napisala dolgoletni prijatelj Denis Maver in Drago Horvat. Denis pravi, da pesem govori o začetku zveze med dvema, ter dodaja, da takoj ko mu je producent poslal pesem, jo je želel imeti zase. Nemudoma je vedel, da jo želi predstaviti na Slovenski noti 2021. S pesmijo želi Denis sporočiti le eno: »Sporočil bi, da so začetki zveze zelo lepi, in da je pomembno, da znaš simpatiji povedati, kaj čutiš.« Prva, ki je njegovo pesem slišala, je bila prav njegova punca, Denis pa se še dandanes, ko je produkcija pesmi za njim, počuti poln ponosa in se veseli 11. junija, ko jo bo lahko končno predstavil ljudem.



Več v Glasba in film