Svojemu namenu predali obnovljene ceste v Gresovščaku in Slamnjaku

Gre za 1. fazo rekonstrukcije javnih poti v Krajevni skupnosti Železne Dveri, ki je zajemala rekonstrukcijo javnih poti v naseljih Gresovščak in Slamnjak v skupni dolžini 3.960 metrov.

Prlekija-on.net, sobota, 12. junij 2021 ob 13:21
Odprtje obnovljenih cest v Gresovščaku in Slamnjaku

Odprtje obnovljenih cest v Gresovščaku in Slamnjaku

V soboto, 12. junija, so v sklopu 10. Krajevnega praznika KS Železne Dveri, pripravili slovesnost od odprtju obnovljenih cest v Gresovščaku in Slamnjaku. Gre za 1. fazo rekonstrukcije javnih poti v Krajevni skupnosti Železne Dveri, ki je zajemala rekonstrukcijo javnih poti v naseljih Gresovščak in Slamnjak v skupni dolžini 3.960 metrov. Vrednost del je znašala okoli pol milijona evrov, v sklopu investicije pa so bile izvedene sanacija podlage ceste, njena preplastitev in ureditev odvodnjavanja. Dela je izvajalo Cestno podjetje Ptuj d.d.

Sočasno z rekonstrukcijo cest v naseljih Gresovščak in Slamnjak je bil v naselju Slamnjak na novo zgrajen 950 metrov dolg odsek vodovoda, potekala je tudi izgradnja povezovalnega vodovoda na relaciji vodohram Radomerje II-Radomerščak. Zgrajen je bil nov vodovod v dolžini 1.049 metrov.

Dela v KS Železne Dveri

Dela v Slamnjaku in Gresovščaku potekajo po planu


Na prireditvi, ki je potekala na križišču cest Slamnjak - Gresovščak ob ribniku so za kulturni program poskrbeli člani Etnološko kulturnega društva Künštni Prleki, program je povezoval Branko Hrga. Zbrane sta nagovorila predsednik KS Železne Dveri, Marjan Munda in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Trak sta slavnostno prerezala skupaj z vaščankama, predstavnicama svojih krajev, Terezijo Stajnko iz Gresovščaka in Marico Podgorelec iz Slamnjaka. Pomagala sta najmlajša Zala in Aljaž.

Munda je ob tem povedal, da so vsi krajani zelo veseli te pridobitve, saj so si za njo prizadevali že zelo dolgo. Ob tem se je zahvalil županji in sodelavcem, ki so poskrbeli, da se je projekt izvedel, k temu pa so dosti prispevali tudi številni krajani in občani. Kot je povedal, imajo sedaj vse prenovljeno, od ceste, jarkov, številnih priključkov, od vodovoda do kabelske televizije ter v šali dejal, da jim manjka samo še letališče.

Županja je povedala, da so krajanom na občini izredno hvaležni, da so bili tako dolgo potrpežljivi in ob tem poudarila, da to ni zadnja investicija, ki se bo uredila v tej krajevni skupnosti, saj jo že naslednji teden čaka podpis pogodbe za nadaljevanje projekta.

Po slavnostni predaji so skupaj nazdravili ter se pogostili z lokalnimi dobrotami in vini.

Krajevni praznik se je nato nadaljeval v Radomerščaku pri Miklošičevi domačiji, kjer je potekala osrednja slovesnost ob 10. krajevnem prazniku. Slavnostni govornik je bil Vlado Žabot, kulturni program so izvedli učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Künštni Prleki. Slavnostni govornik je poudaril pomen Miklošiča in slovenskega jezika. Županja je najzaslužnejšim pri izvedbi rekonstrukcije javnih poti v KS Železne Dveri podelila posebne zahvale. Sledilo je družabno srečanje ob pogostitvi.



Več v Gospodarstvo