Pošten najditelj policiste obvestil, da je na bankomatu našel gotovino

Pošteni najditelj je policiste obvestil, da je pred dvema dnevoma okrog 12.00, na bankomatu pri Novi KBM v Ormožu našel gotovino.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. junij 2021 ob 09:40
Nekdo je na bankomatu pozabil denar

Nekdo je na bankomatu pozabil denar

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 18. junija, ob 7.41 so bili obveščeni o poškodovanju betonskih stebrov in jeklenice v Vinskem Vrhu. Po opravljenem ogledu so evidentirali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

Ob 9.35 jih je pošteni najditelj obvestil, da je pred dvema dnevoma okrog 12.00, na bankomatu pri Novi KBM v Ormožu, našel 30 EUR gotovine oziroma bankovca v apoenih 10 in 20 EUR.

Ob 20.15 so v naselju ustavili voznika kolesa z motorjem. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je mladoletnik vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, vozilo in registrske tablice zasežene, zoper kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 21.15 so bili obveščeni o tatvini vrtne kosilnice na območju naselja Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v zadnjem tednu iz nezaklenjene garaže odtujil vrtno kosilnico. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

V soboto, 19. junija, ob 11.50 so obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Osumljencu so izrekli prepoved približevanja določeni osebi.

Ob 22.21 so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola (0.61 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

V nedeljo, 20. junija, Ob 00.50 so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola (1.40 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 05.56 so kontrolirali voznika, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Iraka, kateri so na nedovoljen način vstopili v državo. Zoper dve osebi je bilo odrejeno pridržanje po zakonu o kazenskem postopku, zadeva je v obravnavi zaradi suma storitve KD »Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države«.



Več v Črna kronika