Prizidek malonedeljskega vrtca kmalu pod streho

V novem prizidku bosta dve igralnici, skupen prostor za druženje, igro in razgibavanje, dve pisarni, pralnica ter dodatne sanitarije.

Branko Košti, torek, 22. junij 2021 ob 20:08
Gradnja prizidka vrtca Mala Nedelja

Gradnja prizidka vrtca Mala Nedelja

Vrtec pri Mali Nedelji, zgrajen v sklopu šole leta 1994, je imel le dve igralnici, razen garderobe v ozkem hodniku in sanitarij pa ni imel nobenih dodatnih prostorov. Že po nekaj letih se je zaradi povečanega vpisa otrok pokazala potreba po novih prostorih. V šolskem letu 2007/2008 je zato šola za potrebe novega oddelka vrtca »žrtvovala« učilnico biologije in kemije, vendar tudi to ni bilo dovolj, saj je že leta 2010 nastala potreba po četrti skupini, za katero ni bilo prostora v zgradbi šole, zato za potrebe enega oddelka vrtca vse do danes najemajo prostore sosednjega Hotela Grozd (prej AMORD). Vendar tudi to ni zadostovalo, saj je že v šolskem letu 2012/2013 šola morala za potrebe vrtca nameniti še kabinet biologije in kemije.

Gradnja prizidka vrtca Mala Nedelja

Izgradnja prizidka vrtca Mala Nedelja poteka v skladu s terminskim planom


Po dolgih letih prostorske stiske se malonedeljskim predšolskim otrokom in delavcem vrtca, pa tudi učencem in učiteljem šole, obetajo lepši časi. Prizidek vrtca ravno v teh dneh dobiva streho. Ob koncu letošnjega koledarskega leta se bodo razveselili dveh dodatnih igralnic, telovadnice za vrtec, dveh pisarn, pralnice in dodatnih sanitarij. Otroci iz hotela in iz šolske učilnice se bodo preselili v prizidek. Končno bodo vsi otroci dobili skupen prostor za druženja, razgibavanja, igro… svojo telovadnico. Po 27 letih bodo vzgojiteljice dobile svoj prostor: za načrtovanje dela, za individualno delo s starši, zbornico… Ena pisarna bo namenjena individualnemu delu z otroci, ki potrebujejo dodatno strokovno pomoč različnih strokovnjakov. Šola bo lahko ponovno koristila prostore učilnice in kabineta, ki sta doslej služili potrebam vrtca.

Tudi dostop do vrtca bo spremenjen, saj bo do njega mogoče dostopati z gornje strani, kot do sedaj in s spodnje strani, za šolsko telovadnico pa bo urejen tudi dostop z vozički. Pred vhodom bo urejena ploščad za izvajanje zunanjih aktivnosti (vožnja s kolesi, poganjalčki …).

Predstavitev projekta prizidka vrtca Mala Nedelja

Prizidek k vrtcu pri osnovni šoli Mala Nedelja bo končan v mesecu novembru




Več v Gospodarstvo