Slovenska olimpijska bakla prispela v Ljutomer

Slovenska olimpijska bakla se je na poti po vseh 212 slovenskih občinah danes ustavila v Ljutomeru.

Prlekija-on.net, četrtek, 24. junij 2021 ob 19:44
Slovenska olimpijska bakla prispela v Ljutomer

Slovenska olimpijska bakla prispela v Ljutomer

Slovenska olimpijska bakla je danes prispela v Ljutomer, kjer jo je pospremila množica obiskovalcev in športnikov. Potovala je med člani različnih ljutomerskih športnih društev in izobraževalnih ustanov. Vsako izmed njih je z njo preteklo oziroma prekolesarilo en krog po Parku 1. slovenskega tabora. Zbrane je pozdravila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, in predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter.

Baklo so na prizorišče s kasačem pripeljali člani Kasaškega kluba Ljutomer in jo predali svetovnemu prvaku v kickboksu, Davidu Žibratu. Prvi krog v parku so tako z baklo pretekli člani Kickboxing kluba Pomurje. Plamenico so predali v roke otrokom iz Vrtca Cezanjevci, ki pa so jo po pretečenem krogu po parku predali članom TVD Partizan Ljutomer - judo sekcija z večkratnim državnim prvakom, Narsejem Lackovičem. Za njimi so v roke prejeli plamenico še Podružnična osnovna šola Cven, Boks klub Ljutomer z aktualnim državnim prvakom, Alenom Bolkovičem, Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer, TVD Partizan Ljutomer - karate sekcija, TVD Partizan Ljutomer - Košarkarski klub Ljutomer, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Športno društvo Cven, Twirling klub Ljutomer, Vrtec Ljutomer, ŠD MTB Prlekija, Društvo Kameščonci SP in Nogometna šola Ljutomer. Za konec je - skupaj z ostalimi športniki in baklo - krog po parku pretekla tudi županja.

Slovenska olimpijska bakla bo med aprilom in julijem prepotovala vseh 212 slovenskih občin. Njen namen je preko športa povezati občanke in občane slovenskih občin in v njih prebuditi olimpijski duh. Hkrati predstavlja poklon vsem športnikom, ki bodo letos za Slovenijo tekmovali na olimpijskih igrah v Tokiju.



Več v Šport