Tamburaška skupina Brajde v Stročji vasi izvedla Malo farkašijado 2021

V sodelovanju z osnovno šolo Stročja vas je bil tako na lep in primeren način obeležen zadnji dan pouka, državni praznik in praznični dan KS Stročja vas.

Prlekija-on.net, nedelja, 27. junij 2021 ob 20:42
Mala farkašijada 2021

Mala farkašijada 2021

Tamburaška skupina Brajde je v sklopu programa Turističnega društva Pütar izvedla Malo farkašijado 2021. Veseli dogodek se je odvijal v četrtek, 24. junija od 10. do 13. ure v gasilskem domu v Stročji vasi. V sodelovanju z osnovno šolo Stročja vas je bil tako na lep in primeren način obeležen zadnji dan pouka, državni praznik in praznični dan KS Stročja vas.

Mladi in starejši obiskovalci so z veseljem prisluhnili živahnim melodijam, mnogi so tudi zaplesali. Člani Brajd Aljaž, Miha, Nejc, Robi in vodja Rafael so tokrat nastopili sami, po prenehanju razmer ob epidemiji pa bo naslednja farkašijada spet gostila skupine od blizu in daleč.

Zainteresiranim je bila podarjena tudi zgodba o prleških tamburaših z naslovom Zlate strune, kjer se avtor Rafael spominja nekdanjih časov in pripetljajev ljudskih muzikantov. Knjižica je na voljo pri TD.

Izbrana razstavljena likovna dela učencev, informativni pano in priznanja bodo odslej na ogled v tamburaškem kotičku na OŠ Stročja vas.

Turistično društvo Pütar je ob tej priložnosti krajanom podarilo novo razglednico domačih krajev.

V petek, 25. junija pa smo organizirali in izvedli tradicionalni pohod po tematskih poteh. Bil je prijeten sprehod po naših vinorodnih krajih z prekrasnimi razgledi, ki jih je spremljala pokušina vina in dobrot naših pridnih gospodinj in prijaznih gostiteljev.

Predsednik TD Pütar Andrej Nemec



Več v Kultura in izobraževanje