Festival Mladi Ormož je potekal že tretje leto zapored

Namen festivala je podpora vsem mladim in mladim po srcu.

Špela Jambriško, nedelja, 4. julij 2021 ob 16:47
Festival Mladi Ormož

Festival Mladi Ormož

Mladinski center Ormož in enota Ljudske univerze Ormož organizirata festival Mladi Ormož že tretje leto zapored, katerega namen je podpora vsem mladim in mladim po srcu.

Operacija Mladi Ormož je podpora projektom aktivnega vključevanja mladih v družbo. Financirana je s strani Lokacijske akcijske skupine UE Ormož, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Evropskega sklada za regionalni razvoj in Državnega proračuna za kohezijsko politiko. Vodilni partner je Ljudska univerza Ormož, sodelujoči partner pa Mrežni podjetniški inkubator Ormož.

Letos je festival potekal v petek, 2. julija, pred Grajsko pristavo Ormož, kjer so na koncertu Ritem mladosti nastopili učenci Osnovne šole Središče ob Dravi, Osnovne šole Velika Nedelja, Osnovne šole Ormož in dijaki Gimnazije Ormož.

Med nastopajočimi so bili Neža Cimerman, Tia Pevec, Julija in Ben-Maj Gašparič, Elena Hudin, Meta Kociper, Neža Kralj in Lan Žalar, gimnazijski band (Živa Fras, Ema Šoštarič, Maja Bogša in Ana Štibler), Diana Dovečar, Gloria Horvat, Alja Barič, Minea Grabovec in Lana Jerebič s solo plesno točko ter plesno točko z bratom.

V soboto, 3. julija, pa je festival potekal v Mestni grabi Ormož, kjer so se na stojnicah predstavili mladi lokalni podjetniki: Pesjanarka (Špela Horvat), CNC Art & Swan - male skrivnosti, veliko veselje (Vanja Cizerl in Matej Kukovec), Špela Jambriško, Biseri Prlekije (Nežka Orešnik in Teja Trstenjak), DonA Shop (Anja Hanželič) in Pasji salon Ofi (Klara Korotaj).

Dogajanje je skozi dan popestrila tudi Anita Ketiš s twirling animacijo, večer pa Timon Grabovac s trivia kvizom. Prav tako pa sta oba dneva za hrano in pijačo skrbela G-spot in Picerija Krapek Grill.



Več v Družabno