Znani so še rezultati spomladanskega roka splošne mature

Tudi letošnja 27. generacija sedanje eksterne mature oz. 55. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. julij 2021 ob 09:54
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka splošne mature 2021 na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. "Veseli smo, da smo kljub epidemiji koronavirusa letošnjo splošno maturo lahko izpeljali varno in v celoti, brez zapletov, seveda ob upoštevanju ukrepov in priporočil pristojnih institucij. Izredne razmere so namreč zahtevale tudi določene prilagoditve pisnega in ustnega dela mature," sporočajo z GFML.

Tudi letošnja 27. generacija sedanje eksterne mature oz. 55. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat.

Štiri maturantke so postale zlate maturantke

Znani so rezultati spomladanskega roka poklicne mature


Četrti letnik - Splošne gimnazije, je obiskovalo 67 dijakinj in dijakov in vsi so pristopili k spomladanskemu roku mature. Vsi so maturo opravili in dosegli povprečno število 21,21 točk. Trije maturantje splošne gimnazije, kar predstavlja 4,5 %, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Beležijo tudi tri dijake, ki so dosegli 29 točk, kar jim daje realne možnosti, da dosežejo prag 30 točk po vpogledu in upravičeni pritožbi na RIC.

Zlati maturanti pomladanske splošne mature 2021 so Lejla Denša (občina Lendava), Lana Kocuvan (občina Radenci) in Timotej Pukšič (občina Razkrižje).

Letos so k maturi prvič pristopili tudi dijaki in dijakinje Umetniške gimnazije, smer gledališče in film. Četrti letnik je obiskovalo 27 dijakinj in dijakov in vsi so pristopili k spomladanski maturi. Tri dijakinje so bile žal neuspešne, tako so dijaki tega programa maturo opravili z 88,89 %, dosegli pa povprečno 19,79 točk. V tolažbo tem trem je, da mature niso padle v celoti in imajo realne možnosti, da jo uspešno opravijo v jesenskem roku.

Ob tem velja povedati in poudariti, da sta Marko Rengeo in Matic Dominko uspešno opravila sprejemne izpite na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Že s tem rezultatom je umestitev Umetniške gimnazije, smer gledališče in film v pomurski prostor upravičila svoj namen.

Tudi dijaki Maturitetnega tečaja so bili, kljub nezavidljivim pogojem realtivno uspešni. K maturi je pristopilo pet dijakov in dijakinj. Žal eden dijak pri enem predmetu ni bil uspešen in ima realne možnosti, da jo uspešno opravi v jesenskem roku.

Svečana podelitev maturitetnih spričeval bo potekala v ponedeljek, 12. julija 2021 ob 20.30 uri na Glavnem trgu v Ljutomeru.Več v Kultura in izobraževanje