Ob nalivu nekatere ceste povsem zalilo

Ponekod so bili močni nalivi, zalilo je nekatere ceste predvsem na območju Radencev in Petanjcev. Tam so nekatere ceste težje prevozne saj je na cestah veliko vode.

Prlekija-on.net, nedelja, 18. julij 2021 ob 12:31
Zalilo je nekatere ceste predvsem na območju Radencev in Petanjcev

Zalilo je nekatere ceste predvsem na območju Radencev in Petanjcev

V nedeljo dopoldan je sistem neviht v pasu prešel severovzhod države. Ponekod so ob tem bili močni nalivi, zalilo je nekatere ceste predvsem na območju Radencev in Petanjcev. Tam so nekatere ceste težje prevozne saj je na cestah veliko vode.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo popoldne in zvečer spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem do 31 °C. Ponoči bodo padavine postopno povsod ponehale, začelo se bo jasniti. Proti jutru bo ponekod po nižinah nastala kratkotrajna megla.

Koroško in del Štajerske je zajelo močno neurje z obilnim dežjem

Ob neurjih močno narasle reke, potoki in hudourniški vodotoki, ki ponekod poplavljajo


Neurje
Sistem neviht je v pasu prešel severovzhod države, vir: Arso
Neurje
Sistem neviht je v pasu prešel severovzhod države od koder poročaho o intervencijah, vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

V naslednjih dneh lepše vreme

V ponedeljek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Ponekod bo še pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na severozahodu okoli 12, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.

V torek bo povečini sončno, popoldne bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj ploh in neviht. Tudi v sredo kaže na sončno vreme, verjetnost popoldanskih neviht bo zelo majhna.

Objavil/a Alja Mesarič dne Nedelja, 18. julij 2021

Celotno cestisce skozi Petanjec do Tišine je zaljano. Vodo ne požira, taka pazljivo!

Objavil/a Alja Mesarič dne Nedelja, 18. julij 2021
Objavil/a Matej Vogrincic dne Nedelja, 18. julij 2021

V soboto podrlo več dreves

Nalivi in neurja so že v soboro zvečer ponekod povzročali nevšečnosti. Ob 20.16 se je v naselju Hercegovščak, občina Gornja Radgona, podrlo drevo na vozišče. Drevo so z vozišča odstranili gasilci PGD Gornja Radgona. Ob 21.26 pa so se v Gornji Radgoni na vozišče podrla tri drevesa. Gasilci PGD Gornja Radgona so drevesa odstranili in očistili vozišče.

Tehnična in druga pomoč 17.07.2021 20:16 Ob 20.16 se je v naselju Hercegovščak, občina Gornja Radgona, podrlo drevo na...

Objavil/a PGD Gornja Radgona dne Nedelja, 18. julij 2021


Več v Narava