Policisti in kriminalisti so v eni sami noči opravili 51 zasegov prepovedanih drog

Zasegli so konopljo, kokain, amfetamin, MDMA-ecstasy in MDMA kristale.

Prlekija-on.net, torek, 20. julij 2021 ob 10:11
Policija

Policija

Mariborski policisti in kriminalisti so v petek, 16. julija, med 20.30 in 4.30, v sodelovanju z organizatorjem opravili poostren nadzor v okolici in na samem koncertnem prizorišču javne prireditve »Terminal fest 2021«, na območju letališča Edvarda Rusjana Maribor. Predvajala se je različna elektronska glasba, prireditev je obiskalo okoli 1.200 obiskovalcev.

V času nadzora so opravili 51 zasegov prepovedanih drog, in sicer 32 zasegov prepovedane droge konoplje rastline, 7 zasegov prepovedane droge kokain, 6 zasegov prepovedane droge amfetamin, 5 zasegov prepovedane droge MDMA-ecstasy in 1 zaseg MDMA kristalov.

Ko bodo zaključene vse analize zaseženih snovi in ko bodo v zvezi s tem zbrana vsa potrebna obvestila, bodo policisti in kriminalisti uvedli 45 t.i. hitrih postopkov o prekršku zaradi kršitve določil 1. ali 2. odstavka 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD). Zoper eno osebo bodo zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je storila kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami po čl. 186/I Kazenskega zakonika (KZ-1), podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Zraven tega so policisti izdali še 2 plačilna naloga zaradi kršitev javnega reda in miru.



Več v Črna kronika