Z lokalnimi odločevalci razpravljali o evropski strategiji »od vil do vilic«

Informacijska točka Europe Direct Pomurje je pripravila Evropski piknik.

Prlekija-on.net, sreda, 28. julij 2021 ob 09:41
Evropski piknik

Evropski piknik

Informacijska točka Europe Direct Pomurje je v torek, 27. julija, s pričetkom ob 17. uri v sodelovanju s Klubom mladih Turnišče in Občino Turnišče na Polanščekovi domačiji v Turnišču pripravila Evropski piknik.

Glavno dejanje je bila razprava z lokalnimi odločevalci o evropski strategiji "od vil do vilic", ki ga je evropska komisija podala kot enega ključnih ukrepov v okviru evropskega zelenega dogovora.

V razpravi, ki jo je vodil vodja Europe Direct Pomurje Grega Donša sta sodelovala župan Občine Turnišče Borut Horvat in direktor občinske uprave Boštjan Horvat, lokalni pridelovalci ter večina navzočih.

Tema razprave je v največji meri potekala o aktualnem stanju v Občini Turnišče, o ciljih Občine na področju kmetijstva in nagovarjanju lokalnih ponudnikov in prideovalcev k aktivnejšemu sodalevoanju z lokalnimi javnimi ustanovami ter problemih in zagatah v Občini Turnišče na področju trajnostne pridelave hrane.

Po koncu je sledilo sproščeno druženje in pogovor ob dobri hrani in pijači. Klub mladih Turnišče Turnišče pa je v sklopu projekta Filmski teden Evrope predvajal celovečerni film Izdajalec.



Več v Kultura in izobraževanje