V nedeljo velika verjetnost neurij z močnimi sunki vetra, točo in nalivi

Arso je izdal opozorilo, da so v nedeljo ob nevihtah zelo verjetna krajevna neurja z močnimi sunki vetra, točo in nalivi.

Prlekija-on.net, nedelja, 1. avgust 2021 ob 09:361
Možna so močnejša neurja

Možna so močnejša neurja

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v nedeljo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki bodo tudi močnejše. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, ob morju in ponekod na vzhodu do 29 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, da so v nedeljo ob nevihtah zelo verjetna krajevna neurja z močnimi sunki vetra, točo in nalivi. Za celotno državo je izdan oranžni alarm. Toča je ponekod padala že v soboto, pihal je tudi močan veter, ki je podiral drevesa in odkrival strehe.

Na območju Slovenske Bistrice je pustošil veter

Na območju Juršincev zabeležili tri udare strel v stanovanjske hiše, ponekod klestila toča


Oranžni alarm
Izdano je oranžno opozorilo, vir: Arso

V ponedeljek bo dež ponehal

V ponedeljek bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Popoldne bo na vzhodu dež ponehal, delno se bo razjasnilo. Na zahodu bo še spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo do večera ponehale. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, ponekod drugod pa severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne na severozahodu okoli 17, drugod od 19 do 25, na Primorskem do 27 °C.

V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.



Več v Narava