Poljak vozil ukradeno vozilo; obravnavali štiri pijane voznike

Pijan voznik z 1,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka povzročil nesrečo in odpeljal

PU Maribor, ponedeljek, 6. junij 2011 ob 19:42
Ukradeno vozilo

Ukradeno vozilo

V soboto, 4. junija, ob 14.35 so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor v Šentilju ustavili kombinirano vozilo Volkswagen transporter, poljskega registrskega območja, ki ga je vozil 57-letni državljan Poljske. Ugotovili so, da je bilo vozilo leta 2004 odtujeno v Nemčiji. Vozilo so zasegli in moškega pridržali. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj prikrivanja in ponarejanja listin bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Štirje pijani vozniki, eden povzročil nesrečo
V petek, 3. junija, ob 15.35 so policisti Policijske postaje Gorišnica v Velikem vrhu ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredili so preizkus z alkotestom, kateri je pokazal 1,23 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznika so pridržali.

V soboto, 4. junija, okoli 11.45 uri je na avtocesti A1, v Mariboru, 30-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane zaradi premajhne varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 67-letni moški iz Avstrije. Povzročitelj na kraju ni počakal, ampak je odpeljal v smeri Ljubljane. Ob 12.30 so ga policisti ustavili na počivališču v Tepanju. Odredili so preizkus z alkotestom, kateri je pokazal 1,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Odredili so pridržanje. Ker ni upošteval zakonitih ukazov policistov, so le-ti zoper njega uporabili prisilna sredstva. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto, 4. junija, ob 15.25 so policisti Policijske postaje Gorišnica v Cirkulanah ustavili 28-letnega voznika kolesa s pomožnim motorjem. Odredili so preizkus z alkotestom, kateri je pokazal 1,16 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznika so pridržali.

Prav tako v soboto, 4. junija, ob 19.10 so policisti Policijske postaje Podlehnik v Stanošini ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredili so preizkus z alkotestom, kateri je pokazal 1,50 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznika so pridržali.


Več v Črna kronika