Znana identiteta moškega, ki so ga mrtvega našli v kanalu reke Drave

Fotografijo sta v medijih opazila tudi zakonca iz območja PU Maribor, ki sta menila, da bi to lahko bil njun 39-letni sin, s katerim zadnji dve leti nista imela stikov in so živeli na ločenih naslovih.

Prlekija-on.net, torek, 10. avgust 2021 ob 11:57
Truplo so potegnili iz kanala reke Drave

Truplo so potegnili iz kanala reke Drave

Iz PU Maribor so sporočili, da so ugotovili identiteto pokojnega moškega, ki so ga 2. 8. 2021, pri HE Zlatoličje izvlekli iz kanala reke Drave. O tem smo poročali 3. 8. 2021, kjer smo objavili tudi fotografijo pokojnega ter poziv javnosti, če ga kdo prepozna.

"Na podlagi objav v medijih in na družbenih omrežjih smo prejeli veliko obvestil, kdo bi lahko bil pokojni moški na fotografiji. Vsa obvestila smo skrbno preverili, vendar do danes nobeno ni prineslo rezultatov. Fotografijo sta v medijih opazila tudi zakonca iz območja PU Maribor, ki sta menila, da bi to lahko bil njun 39-letni sin, s katerim zadnji dve leti nista imela stikov in so živeli na ločenih naslovih. Analiza DNK je danes to potrdila," so ob tem sporočili iz PU Maribor.

Iz Drave so izvlekli truplo

Policija prosi za pomoč: Iz reke Drave izvlekli truplo neznanega moškega, ga prepoznate?


V kriminalistični preiskavi tuja krivda za smrt ni bila ugotovljena, zato bodo kriminalisti pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Ker je zadeva zaključena, smo iz medija umaknili fotografijo. Iz PU Maribor se ob tem iskreno zahvaljujejo za vso pomoč pri pozivanju javnosti s tako občutljivo fotografijo in ob množici negativnih odzivov na to. "Dolgotrajnost kriminalistične preiskave je pokazala upravičenost in nujnost takega pozivanja, saj pokojnega moškega skoraj teden dni ni nihče uspešno prepoznal," so še sporočili.



Več v Črna kronika