Voznica, ki je vozila krepko pod vplivom alkohola, čelno trčila v drugo vozilo

Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročiteljici prometne nesreče pokazal 1,15 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njo bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. avgust 2021 ob 10:11
Vozili sta čelno trčili

Vozili sta čelno trčili

V nedeljo, malo po 20. uri je na relaciji Srednja Bistrica - Črenšovci voznica osebnega avtomobila na ravnem delu ceste zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v osebni avtomobil voznice. Obe voznici sta bili lahko telesno poškodovani. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročiteljici prometne nesreče pokazal 1,15 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njo bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Ena oseba je ostala ukleščena v vozilu, iz katerega so jo s tehničnim posegom rešili gasilci IGE Lendava in jo predali reševalcem ZD Lendava. Gasilci so še odklopili akumulatorja vozilih, počistili cestišče in osvetljevali kraj nesreče.

Murskosoboški policisti pa so včeraj ponoči med kontrolo cestnega prometa v Murski Soboti ustavili voznico osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pri voznici pokazal 1,17 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznico je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog.

"Skorajda ni dneva, da na cestah naše Policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu v cestnem prometu je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do streznitve ali zaseže motorno vozilo. Vse navedeno je le majhen in neprimerljiv delček v primerjavi s posledicami prometnih nesreč, ki jih povzročijo pijani vozniki. Zaradi tega znova opozarjamo vse udeležence cestnega prometa, da je prisotnost alkohola v prometu nedopustna in da naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače.

Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu," ob tem sporočajo iz PU Murska Sobota.



Več v Črna kronika