Ponovno možne močne nevihte s sunki vetra in točo

Arso je izdal opozorilo, da bodo zvečer in v prvem delu noči možne močne nevihte s sunki vetra in krajevno tudi točo. Za celotno državo je izdano oranžno opozorilo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. avgust 2021 ob 10:52
Možne so močne nevihte

Možne so močne nevihte

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v ponedeljek večinoma sončno, pihal bo južni do jugozahodni veter. Proti večeru se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35, v alpskih dolinah okoli 27 °C. Arso je izdal opozorilo, da bo po nižinah sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev. Zvečer in v prvem delu noči pa bodo možne močne nevihte s sunki vetra in krajevno tudi točo.

Ponoči se bodo padavine, sprva bodo vmes tudi nevihte, prehodno razširile nad večji del države. Zapihal bo okrepljen severni veter, občutno se bo ohladilo. Jutranje temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem do 20 °C.

Ponekod je padala toča

Severovzhod zajela močna neurja, padala je tudi toča


V torek bo sprva pretežno oblačno, krajevne padavine bodo dopoldne od severa ponehale. Popoldne se bo razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem okoli 28 °C.

Oranžni alarm
Za celotno državo je izdano oranžno opozorilo, vir: Arso


Več v Narava