Prijeli mladoletnika, ki je po Ptuju ustrahoval ljudi s pištolo in od njih zahteval denar

Mladoletnik je izvlekel pištolo in od oškodovancev zahteval denar.

Prlekija-on.net, torek, 17. avgust 2021 ob 14:01
Zaseženo orožje, foto: PP Ptuj

Zaseženo orožje, foto: PP Ptuj

23. julija smo poročali o oboroženem ropu, ki je bil izvršen na Ptuju. Noč pred tem, okoli 23.15, je neznani storilec na Kraigherjevi ulici na Ptuju pristopil do 40-letne ženske, ji pokazal pištolo, jo napel in zahteval, da mu izroči torbico in denarnico. Oškodovanka je iz denarnice vzela denar, ki ga je imela, in mu ga izročila, neznani storilec pa ga je vzel, se obrnil in stekel v smeri šolskega centra.

Takoj po dejanju oškodovanka ni poklicala policije, ampak je šele po nekaj minutah ustavila policijsko patruljo, ki je pripeljala mimo ter ji naznanila dogodek. Policisti so sicer takoj pregledali območje, vendar takrat neznanega storilca niso izsledili.

Neznanec je ženski zagrozil s pištolo

Ženski zagrozil s pištolo in zahteval denar. Policija neznanega storilca še išče.


Podobno dejanje je bilo storjeno tudi 11. 8. 2021, malo pred 23. uro, na avtobusni postaji na Ptuju. Takrat sta se na avtobusni postaji nahajali 59-letna Ptujčanka in njena 25-letna hči, ki jo je mati pospremila na avtobus za Nemčijo. Do njiju je prikolesaril neznani mlajši fant, s kapuco na glavi, zamaskiran z masko, in od njiju v angleščini zahteval denar. Ker sta dejali, da mu denarja ne bosta dali, je izza pasu izvlekel pištolo, jima jo pokazal in zagrozil, da jima bo »odpihnil glavi«, če mu denarja ne bosta dali. Čeprav denarja ni dobil je odkolesaril proti železniški postaji na Ptuju.

V nobenem od opisanih primerov ni bil nihče poškodovan.

Policisti PP Ptuj so mladoletnega osumljenca obeh opisanih kaznivih, t.j. Ropa po čl. 206/1 Kazenskega zakonika (KZ-1), storjenega 22. 7. 2021, in poskusa Ropa, storjenega 11. 8. 2021, izsledili včeraj, 16. 8. 2021. Osumljenca so pridržali in pri njemu, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo. Ob tem so našli in mu zasegli več plinskih nabojev, tri Airsoft pištole in plinsko pištolo, za katere policisti sumijo, da so bile uporabljene pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Zaradi suma storitev obeh opisanih kaznivih dejanj bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.



Več v Črna kronika