Ta vikend se na Soboškem jezeru pričakuje vsaj 130 kajakašev

Tekmovanje bo potekalo oba dneva od 9:30 - 17:30, kjer bodo tekmovali od najmlajših cicibanov do članov, v k1- kajaku, c-1 kanuju in K2 -kajaku dvojcu.

Prlekija-on.net, sreda, 25. avgust 2021 ob 11:08
Tekmovanje v kajakih in kanujih na mirnih vodah

Tekmovanje v kajakih in kanujih na mirnih vodah

Člani Kajak kanu kluba ROTOATTIVO, ki tekmujejo na mirnih vodah, so v maju začeli s tekmovanji za slovenski pokal. Do sedaj so se udeležili tekme v Brestanici, Mostu na Soči in Murski Soboti. Na vseh tekmah so osvojili kolajne in so zelo visoko na lestvicah slovenskega pokala v kajakih in kanujih na mirnih vodah. V nedeljo, 15. avgusta so se udeležili tudi državnega prvenstva v maratonu na mirnih vodah na Bohinjskem jezeru, kjer so dosegli odlične rezultate. Ariel Šadl je dosegla odlično tretje mesto na 2 km dolgi progi, Dorotej Sakač odlično četrto in Noah Šadl sedmo mesto. V starejših kategorijah na 10 km dolgi progi sta se dobro odrezala Hana Bedernjak (peto mesto) in Maj Habjanič (sedmo mesto). V članski kategoriji pa je na 20 km dolgi progi Aleksander Raduha dosegel izvrstno tretje mesto.

Prihajajoči vikend, 28. in 29. avgusta se bodo naši kajakaši udeležili državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah, ki bo na domačem terenu - na Soboškem jezeru. Tekmovanje bo potekalo oba dneva od 9:30 - 17:30, kjer bodo tekmovali od najmlajših cicibanov do članov, v k1- kajaku, c-1 kanuju in K2 -kajaku dvojcu. Tekmovalo se bo na 200m, 500, 1000m in 5000m, tako da bo veliko startov na 9 progah (kvalifikacijske, polfinalne in finalne vožnje). Pričakuje se vsaj 130 tekmovalcev.



Več v Šport