20-letnik po avtocesti potiskal vozilo v okvari. V vozilo je nato trčil voznik tovornega vozila.

Voznik tovornega vozila je trčil v osebno vozilo v okvari na avtocesti. Voznik osebnega avtomobila je v organizmu imel 0,87 mg/l alkohola, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje.

Prlekija-on.net, četrtek, 2. september 2021 ob 10:18
Prometna nesreča na avtocesti

Prometna nesreča na avtocesti

V sredo smo že poročali o prometni nesreči na avtocesti. Iz PU Maribor so sporočili, da se je na pomurski avtocesti A5, okoli 19.50, pred izvozom za Cerkvenjak, v smeri proti Murski Soboti, zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala.

Voznik tovornega vozila s priklopnikom, oboje madžarskih registrskih oznak, 52-letni Madžar, je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v osebni avtomobil, v katerem je sedel 37-letni voznik, slovenski državljan, zaradi okvare vozila pa ga je, z zadnje strani, proti odstavni niši potiskal 20-letni Slovenec. Oba Slovenca so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je voznik lahko telesno poškodovan, moški, ki je potiskal vozilo pa jo je odnesel brez poškodb.

Prometna nesreča na avtocesti

Na avtocesti prišlo do trčenja med osebnim in tovornim vozilom


Policisti so ugotovili, da je imel voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,87 mg/l alkohola, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom zoper njega, poslali pristojnemu sodišču. Vozniku tovornega vozila so izrekli globo.

Zaradi prometne nesreče je bila pomurska avtocesta v smeri Murske Sobote v celoti zaprta do 21.20, ko so odprli prehitevalni pas, popolnoma pa so jo odprli danes ob 1.15.



Več v Črna kronika