Ultramaratonka Špela Šavs bo za Junake 3. nadstropja tekla tudi skozi Prlekijo

K nam bo v soboto, 11. septembra, pritekla iz Ormoža, ter preko Stročje vasi in Veščice ta dan tek končala na Razkrižju, kjer ji bodo Lions in Leo klub Ljutomer ter Občina Razkrižje pripravili krajši sprejem.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. september 2021 ob 18:02
Objavil/a Špela Šavs dne Sreda, 08. september 2021

Gorenjska ultramaratonka Špela Šavs iz Preddvora se je podala na tek okoli Slovenije. Želi preteči 1.100 kilometrov in ozaveščati o otroškem raku, v organizaciji in s sodelovanjem Lions kluba Kranj in ostalimi Lions klubi po Sloveniji. Dva tedna v septembru, bo posvetila teku za Junake 3. nadstropja.

Na kar 1.100 kilometrov dolgo dobrodelno akcijo se je podala izpred Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor. Na pot so jo pospremili preddvorski župan Rok Roblek, predsednica Lions kluba Kranj Mojca Lončarski ter učenci in učitelji šole. Na deveti dan, ko bo pritekla na Razkrižje, jo spremlja ekipa: Rajko Podgornik, Vilma Groselj in Tomaž Strgar ter ostali.

Špela se je odločila, da bo vsak njen korak v 13 dneh teka posvečen otrokom, Junakom 3. nadstropja, ki se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku pediatrične klinike, drobnim junakom iz tretjega nadstropja, ki so postavljeni pred najtežjo bitko v svojem življenju. Špelo lahko podpremo tudi tako, da z njo pretečemo del poti. K nam bo v soboto, 11. septembra, pritekla iz Ormoža, ter preko Stročje vasi in Veščice ta dan tek končala na Razkrižju, kjer ji bodo Lions in Leo klub Ljutomer ter Občina Razkrižje pripravili krajši sprejem.

Sodelujte in pomagajte tudi vi. Pošljete SMS - Junaki5 na 1919. Zbrana sredstva bodo namenjena za prenovo sobe za starše na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, ki jo bodo uredili tako, da bo bolj uporabna in prijetna. Veseli in hvaležni bodo predvsem mali Junaki 3. nadstropja, ki se tam zdravijo, saj so zboleli za rakom. Tam je postelja tudi za mnoge otroke iz naše okolice. Zato pomagajmo skupaj.

Načrt trase teka si že lahko ogledate. Pridružite se nam s tekom, SMS sporočilom ali na sprejemu na Razkržju, v soboto, 11.9.2020 pozno popoldne.

Bolj točen čas teka in sprejema bomo objavili naknadno, v dogovoru s spremljevalno ekipo, ki spremlja ultramaratonko.

Trasa 9. dne in sprejem na Razkrižju
Trasa 9. dne in sprejem na Razkrižju

Nekaj utrinkov 5. dneva teka Hrpelje - Ilirska Bistrica - Sviščaki - Iga vas Nastopila je menjava članov ekipe....

Objavil/a Špela Šavs dne Sreda, 08. september 2021


Več v Šport