Med hišnima preiskavama zasegli konopljo

Na prvi hišni preiskavi so našli in zasegli 54 sadik, na drugi hišni preiskavi pa 21 sadik.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. september 2021 ob 14:19
Zasegli so sadike konoplje

Zasegli so sadike konoplje

Na podlagi odredbe sodišča so minuli torek, 14. septembra 2021 policisti PP Gornji Petrovci skupaj z vodnikom službenega psa iz EVSP Murska Sobota opravili dve hišni preiskavi.

Na prvi hišni preiskavi so našli in zasegli 54 sadik rastline zelene barve velikosti 40 do 370 cm. Na drugi hišni preiskavi pa 21 sadik rastline zelene barve velikosti 30 do 140 cm, večje število steklenih kozarcev s posušeno rastlino zeleno rjave barve in različne mešanice, domnevno s produkti prepovedane droge konoplje (smole, masti itd.), več posušenih delcev rastlin prepovedane konoplje in smolo produkta konoplje v večjem številu injekcijskih brizg.

Po opravljeni analizi in pozitivnem rezultatu bo zoper oba osumljena podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/1. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju 1 do 10 let.

Zasežena droga



Več v Črna kronika