Na Cvenu predstavili knjižico Moje druge srčne domislice Olge Majcen

Olga Majcen je letošnja dobitnica Miklošičeve nagrade za dolgoletno izjemno uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture.

Sara Vinkovič, ponedeljek, 20. september 2021 ob 20:03
Predstavitev knjižice Moje druge srčne domislice

Predstavitev knjižice Moje druge srčne domislice

V petek, 17. septembra, so člani Kulturnega društva Cven v dvorani Zadružnega doma priredili prav poseben dogodek, kjer so predstavili drugo knjižico pesmi avtorice Olge Majcen - Moje druge srčne domislice.

Prireditev je povezovala Brigita Bohinec Zadravec, ki je preko pogovora z avtorico pesmi Olgo Majcen, predstavila njeno delo. Olga Majcen je letošnja dobitnica Miklošičeve nagrade za dolgoletno izjemno uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture. Za bogat kulturni program so poskrbeli člani literarno-recitacijske sekcije, ki so recitirali pesmi iz nove knjižice. Zapeli so člani Mešanega pevskega zbora Cven-Pristava pod vodstvom Vita Žerdina in člani Cvenskega okteta, ki ga vodi Tihomir Babič. Za prijetno glasbo so poskrbele Felicita Heric Taškov, Iva in Urška. Na ogled je bila tudi razstava fotografij Sare Vinkovič, ki krasijo novo knjižico.

Olga Majcen

Olga Majcen že vse od leta 1972 deluje v ljubiteljski kulturi


Člani Folklorne skupine KD Cven pa so pripravili prav posebno presenečenje za Olgo, saj so uglasbili njeno domislico Nam trta domača bogato rodi in jo skupaj z Najlepši cvet je pšenični klas tudi zapeli na ljudski, troglasni način. Za konec je Olgo presenetil še Tihomir Babič, ko je s prijateljem zapel tri čudovite pesmi in s tem zaključil prireditev.

Olga Majcen se je osebno zahvalila vsem, ki so pomagali pri ustvarjanju in izdaji obeh knjižic. V besedi gostom so nekaj povedali tudi dr. Miran Puconja, Mira Rebernik Žižek, vodja območne izpostave Ljutomer JSKD, podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, Silva Kosi in Janja Magdič.

"Pojdi po svoji poti -
ne pusti se zavesti,
ko v svoji srčnosti se razdajaš...
"
(Olga Majcen)



Več v Kultura in izobraževanje