Magi in Štefan osvojila medalje

V Albaniji je potekalo 30. Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane, kjer je nastopilo več kot 800 atletov iz 12 držav.

Prlekija-on.net, torek, 21. september 2021 ob 08:13
30. Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane

30. Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane

V mestu Korče v Albaniji je potekalo 30. Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Nastopilo je več kot 800 atletov iz 12 držav na Balkanu. Med tekmovalci izven konkurence je tekmovalo tudi nekaj atletov iz Ukrajine, Rusije, Italije, ZDA, Madžarske in San Marina. V majhni ekipi iz Slovenije je bilo 29 moških in 9 žensk. Iz dežele ob Muri sta tekmovala Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci in Štefan Potočnik, član Športnega društva Beltinci.

Uvrstitve obeh tekmovalcev:
Magi, 2. mesto na 100 metrov z ovirami, 2. mesto v troskoku, 3. mesto v skoku v višino in 4. mesto v teku na 300 metrov z ovirami.
Štefan, 3. mesto v metu kladiva, 4. mesto v teku na 200 metrov in 6. mesti v suvanju krogle in metu diska.

V obeh tekih z ovirami v kategoriji M 60, kjer je nastopil Magi je izven konkurence zmagal američan Reggie Garner, 2. na Svetovnem prvenstvu za veterane 2015 v Lyonu. Na tem tekmovanju je bil 3. Albert Šoba MASS Ljubljana, ki je v Korči osvojil v tekih z ovirami oba naslova balkanskega prvaka.

Delegati posameznih držav Balkanske atletske federacije za veterane, so na zboru izglasovali prireditelja obeh prvenstev za naslednje koledarsko leto. Tako bo Dvoransko balkansko prvenstvo v atletiki za veterane v Novem mestu meseca marca, septembra pa bodo atleti tekmovali na prostem v Grčiji v mestu Volos.



Več v Šport