Po nesreči v avstrijskem podjetju, v bolnišnici umrl delavec iz Prekmurja

Zaradi napake s kemičnimi sestavinami v tovarni v Avstriji, je umrl slovenski delavec, oče dveh majhnih otrok.

Prlekija-on.net, torek, 21. september 2021 ob 17:40
Objavil/a BFV Feldbach dne Nedelja, 12. september 2021

Gasilci so posredovali v zaščitnih oblekah

V nesreči, ki se je nedavno zgodila v enem izmed avstrijskih podjetij, je bilo poškodovanih najmanj pet delavcev iz Prekmurja. Eden izmed delavcev, 41-letnik iz občine Beltinci, sicer oče dveh otrok, pa je umrl. Policijska preiskava je pokazala, da je do zdaj še neznani zaposleni pomotoma zmešal žveplo in natrijev sulfid, zaradi česar je nastal plin vodikov sulfid. Policija tako trenutno preiskuje povzročitev smrti iz malomarnosti, posebno preiskavo pa je sprožil tudi pristojni inšpektorat za delo. Pri nesreči je tako prišlo do uhajanja nevarnih snovi, nakar je pri delavcih nastopila slabost. 41-letnik je pri tem izgubil zavest in bil hospitaliziran v bolnišnici. Štiri dni kasneje je umrl.

Žena pokojnega je za Slovenske novice povedala, da je v avstrijski firmi delal okoli štiri leta, pred tem pa je bil zaposlen v Slovenski vojski in nekaj časa bil tudi samostojni podjetnik. Ker se je običajno vračal iz službe pozneje, se ji ni zdelo nič nenavadnega, da ga v soboto ni bilo poleg nje v postelji. Zato je šla pogledat, ali je slučajno pri otrocih. Ker ga ni bilo, je poklicala njegovega prijatelja, ki ji je povedal, kaj se je zgodilo. "V torek mi je umrl, praktično na rokah, saj sem bila ves čas zraven. Nobenih poškodb ni bilo in verjetno je kislina hudo poškodovala notranje organe" jim je zaupala njegova partnerka.

Sedaj čakajo na obdukcijo, zato še ni znano, kdaj se bodo lahko poslovili od njega.

Großeinsatz für Feuerwehren - Chemieunfall in Feldbacher Unternehmen Am Freitag, dem 10. September 2021, kurz nach 17...

Objavil/a BFV Feldbach dne Nedelja, 12. september 2021


Več v Črna kronika