Dvorec Jeruzalem s ponovnim odprtjem pričenja novo zgodbo

Z novim izzivom bo nov najemnik skušal povezati tudi dve občini, Ormož in Ljutomer, in tako še bolj izpostaviti potencial turističnega razcveta same destinacije.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. september 2021 ob 16:14
Odprtje Dvorca Jeruzalem

Odprtje Dvorca Jeruzalem

Po nekajletnem nedelovanju in zaprtju so se ponovno odprla vrata nekdaj izredno priljubljenega Dvorca Jeruzalem. Z novim najemnikom bo dvorec ponovno zaživel v vsej svoji lepoti na idilični lokaciji med jeruzalemskimi vinogradi.

Mogočna stavba, ki leži na griču med Ljutomersko-Ormoškimi goricami, bo delovala pod okriljem novega najemnika. Dino Kruhoberec, prav tako najemnik priljubljenega gostišča Taverna, je v družbi svoje družine, sodelavcev, gostov, ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, podžupana Občine Ljutomer Nika Miholiča, župana Občine Ormož Danijela Vrbnjaka in poslanke DZ RS Mojce Žnidarič, uradno odprl vrata svoji novi zgodbi. Z novim izzivom bo Dinu uspelo povezati tudi dve občini, občino Ormož in občino Ljutomer, in tako še bolj izpostaviti potencial turističnega razcveta same destinacije.

Dino Kruhoberec in Olga Karba

Podpisali najemno pogodbo za turistični objekt Dvorec Jeruzalem


Odprtje Dvorca Jeruzalem

Po pozdravu ljutomerskega podžupana je sledil še kratek nagovor ministra, ki je s spodbudnimi besedami pozdravil nove izzive, ki si jih je zadal nov najemnik dvorca.

"S ponovno otvoritvijo ima Dvorec Jeruzalem vse možnosti, da postane eden izmed osrednjih turističnih objektov občine in celotne regije. Taki dogodki me vedno napolnijo z veseljem in tudi upanjem, da bo slovenski turizem zelo kmalu ponovno zacvetel. Vse naravne in kulturne danosti so na voljo, da se prične nova, uspešna zgodba v Ljutomeru in celotni Prlekiji. Prepričan sem, da bo ekipa, ki bo vodila Dvorec Jeruzalem, v sodelovanju z okoliškimi turističnimi ponudniki, vinarji in kmeti ter ostalo povezano ponudbo, uspela kmalu ustvariti novo 5-zvezdično doživetje, ki ga bodo ponudili na domačem in tujem turističnem trgu," je povedal minister Počivalšek.

Odprtje Dvorca Jeruzalem

Dvorec Jeruzalem, ki leži med terasastimi vinogradi destinacije Jeruzalem, bo tako pisal novo zgodbo, polno tradicije, mitov in legend. Poleg krasnih razgledov ob kozarcu najboljšega vina lokalnih vinarjev in vrhunskih gurmanskih kreacijah domače kulinarike je v ponudbi tudi butična nastanitev v sobanah, ki bodo s svojo notranjostjo očarale vsakega turista, ki bi si zaželel počitka v destinaciji Jeruzalem, v osrčju Prlekije.

Foto: Agencija DAMN

Počivalšek na odprtju Dvorca Jeruzalem

Minister Počivalšek obiskal Ljutomer in se udeležil odprtja Dvorca Jeruzalem




Več v Gospodarstvo