Pričelo se je drugo betoniranje prekladne konstrukcije viadukta Pesnica, ki bo trajalo neprekinjeno 17 ur

Sodelovalo bo približno 50 ljudi, 16 avtomešalcev (hrušk za beton; en avtomešalec prepelje povprečno 8 m3 betona), 3 črpalke za beton pa bodo prečrpavale beton na višino 17 metrov.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. september 2021 ob 16:43
Betoniranje prekladne konstrukcije viadukta Pesnica

Betoniranje prekladne konstrukcije viadukta Pesnica

V četrtek ob 6. uri zjutraj se je začelo drugo večje betoniranje prekladne konstrukcije viadukta Pesnica v dolžini 112 metrov.

Pri vgradnji 1.560 kubičnih metrov betona za segment 5 prekladne konstrukcije viadukta, ki bo potekala neprekinjeno 17 ur, bo sodelovalo približno 50 ljudi, 16 avtomešalcev (hrušk za beton; en avtomešalec prepelje povprečno 8 m3 betona), 3 črpalke za beton pa bodo prečrpavale beton na višino 17 metrov. Gre za drugo betonažo od devetih, ki bodo izvedene predvidoma na dva do tri mesece. Viadukt Pesnica bo v svoji končni podobi dolg 896 metrov.

Dela v okviru gradnje viadukta Pesnica se izvajajo v sklopu projekta nadgradnje železniške proge Maribor-Šentilj-d. m., ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi v okviru kohezijskih sredstev.

Foto: Leonida Klasinc

Betoniranje prekladne konstrukcije viadukta Pesnica, foto: Aleksander Truppel

Ena izmed večjih vgradenj v zgodovini RS: 14 ur, 50 delavcev, 21 hrušk in 193 dostav betona, ki so ga črpali na višino 17 metrov...




Več v Gospodarstvo