Novi člani sveta zavoda Splošna bolnišnica Murska Sobota izvolili predsednico

Predsednica sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota ostaja dr. Suzana Šuklar.

Prlekija-on.net, torek, 28. september 2021 ob 11:19
Predsednica ostaja dr. Suzana Šuklar

Predsednica ostaja dr. Suzana Šuklar

Na ustanovni seji so se v ponedeljek sestali novi člani sveta zavoda Splošna bolnišnica Murska Sobota in za predsednico izvolili dr. Suzano Šuklar, za podpredsednika pa dr. Borisa Miho Kaučiča. Člani sveta so še Gyöngy Kercsmár, dr. Miran Forjanič, Ivan Horvat (vsi predstavniki ustanovitelja), mag. Tatjana Kolenc kot predstavnica Zavoda za zdravstveno zavarovanje, Dušan Bencik kot predstavnik lokalne skupnosti ter Darko Horvat in Marjan Žekš kot predstavnika zaposlenih.

Predsednica Šuklarjeva je po seji povedala, da je strateški cilj Ministrstva za zdravje med drugim tudi razvoj kakovosti in varnosti v zdravstvu, predvsem zaradi preprečevanja neželenih dogodkov in zmanjševanja nepotrebnih visokih stroškov v zdravstvu, ki so posledica napačnih zdravljenj in tudi staranja prebivalstva.

Suzana Šuklar

Kdo je Suzana Šuklar, nova predsednica Sveta zavoda SB Murska Sobota?


"Žal v Sloveniji še v veliki meri na področju kakovosti in varnosti zaostajamo, kar se kaže na prenizki osredotočenosti na pacienta. Bolnišnice, tudi soboška, spremljajo kazalnike kakovosti (obvezno spremljanje le-teh je določeno na nacionalni ravni), vendar je večina teh usmerjenih le na plačnika in na izvajalce zdravstvenih storitev, ne pa na pacienta. Kot predsednica sveta zavoda in ne nazadnje kot doktorica managementa kakovosti si bom prizadevala za napredek pri razvoju kakovosti zdravstvenih storitev in varnosti pacienta, saj lahko le tako zdravstvene storitve približamo potrebam in pričakovanjem pacientov. Le merjenje kazalnikov kakovosti pacienta (ne kazalnikov kakovosti plačnika in zaposlenih) lahko pripomore k dostopni in enakopravni zdravstveni obravnavi z ustreznimi izidi zdravljenja. Izidi zdravljena pa so edino merilo kakovosti zdravstvene obravnave," je dodala Šuklarjeva.

Člani sveta so se med drugim seznanili z nacionalnim razpisom za skrajševanje čakalnih vrst in aktualnimi razmerami v bolnišnici.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo