Zajelo nas je obilno deževje s točo, nekatere ceste povsem pod vodo, zalite številne kleti...

Ormoška cesta v Ljutomeru je ob tem bila povsem zalita in je bila bolj podobna kakšni reki kot cesti...

Prlekija-on.net, sreda, 29. september 2021 ob 19:20
Obilno deževje v Ljutomeru

Obilno deževje v Ljutomeru

V sredo po 18. uri nas je zajelo obilno deževje, nekatere ceste so ob tem bile povsem pod vodo. Ormoška cesta v Ljutomeru je ob tem bila povsem zalita in je bila bolj podobna kakšni reki kot cesti... Zalilo je številne kleti v Ljutomeru, posredujejo gasilci. Po naših podatkih so kleti zalite na Ormoški cesti, v Ulici dr. Franca Kovačiča, Ulici Ante Trstenjaka, Prešernovi ulici, Cesti I. Slovenskega tabora, Ulici Rajh Nade, Ulici ob progi, Ulici bratov Pihlar, Ulici Janka Ribiča... Zalilo je tudi osnovno šolo v Cezanjevcih. Več o intervencijah najdete v povezanem članku.

Vmes med dežjem je padala tudi toča. V zgornjem videu lahko vidite poplavljeno Ormoško cesto, v spodnjem pa točo na Kamenščaku.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bodo zvečer in v prvem delu noči padavine od severa razširile nad večji del Slovenije, vmes bo tudi kakšna nevihta. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Do jutra bo dež marsikje že ponehal.

Gasilci so posredovali na številnih intervencijah

Meteorna voda zalila številne kleti, garaže, ceste... Gasilci so imeli dolgo noč


V četrtek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo dopoldne še oblačno, rahel dež bo povsod ponehal. Popoldne se bodo oblaki trgali. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 14 do 19, na Primorskem do 24 °C.

V petek bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod bo občasno nekaj več oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala. V soboto bo povečini sončno z jutranjo meglo po nižinah. V nedeljo se bo krepil jugozahodni veter. Na zahodu bo občasno deževalo, drugod bo še suho vreme.

Toča na Kamenščaku

Toča na Kamenščaku Kak je stanje pri vas

Objavil/a Prlekija-on.net dne Sreda, 29. september 2021
Vozila so obtičala v podvozih

Zalilo več kot 500 objektov, več vozil obtičalo v poplavljenih podvozih




Več v Narava