Ekipa Meteorplast ŠIC bar na Ptuju zabeležila prvi poraz v sezoni

Prleki ostajajo pri petih osvojenih točkah in po nepopolnih petih krogih zasedajo četrto mesto.

Prlekija-on.net, sobota, 9. oktober 2021 ob 08:45
FC Hiša daril Ptuj - Meteorplast ŠIC bar

FC Hiša daril Ptuj - Meteorplast ŠIC bar

V 5. krogu 1. slovenske futsal lige, ki je bil na sporedu v petek, 8. oktobra, je ljutomerska ekipa Meteorplast ŠIC bar gostovala na Ptuju in zabeležila prvi poraz v sezoni. Ptujska ekipa Hiša daril je pred okoli 100 gledalci slavila s 4:2 (3:0). Prleki ostajajo pri petih osvojenih točkah in po nepopolnih petih krogih zasedajo četrto mesto.

V naslednjem krogu se bo Meteorplast ŠIC bar v petek, 15. oktobra, v dvorani ŠIC Ljutomer pomeril z večkratnim državnim prvakom in udeležencem evropske lige prvakov Dobovcem.

Na spisek poškodovanih v ljutomerski ekipi sta se pred tekmo na Ptuju uvrstila še kapetana članske ekipe Kristian Škerget in selekcije U19 Tilen Rajter, zato sta priložnost za igro tokrat dobila tudi 19-letni Žiga Tkalčič in ponovno 17-letni Alen Ruis, ki se je v izteku dvoboja proti Oplastu v prejšnjem krogu izkazal z dvema zadetkoma.

Ptujčani, ki so bili do tega dvoboja brez zmage, so pričeli silovito in v prvem polčasu povsem nadigrali mlado ekipo iz Prlekije, ki je delovala prestrašeno in je v dvoboj vstopila s prevelikim spoštovanjem do nasprotnika. Hiša daril je z zadetki Boruta Ručne (v 8. minuti), nekdanjega člana ljutomerske ekipe Jeremyja Bukovca (11) in Daria Markića (19) prišla do visokega vodstva s 3:0.

V drugem polčasu so na parketu zagospodarili Ljutomerčani. Z agresivno igro so domačine prisilili, da so se branili, ko pa sta Adrijan Trstenjak (23) in Aljaž Goznik (24) znižala zaostanek, je v domači vrsti zavladala panika. Le dobrim obrambam Klemna Anžela, ki je v minuli sezoni branil ljutomerska vrata, se lahko zahvalijo, da so odnesli celo kožo. Anžel je bil mož odločitve v 37. minuti, ko je zaustavil kazenski strel s 6-metrov, ki ga je izvajal Alen Ruis. V zadnjih dveh minutah je ljutomerska ekipa poskušala s petimi igralci v polju in ob napaki pri podaji dovolila, da je Markić v zadnji, 40. minuti zatresel prazno mrežo za končni izid 4:2. »V tekmo smo šli slabo, kot da smo bili v nekem krču in sploh nismo prihajali na nasprotno polovico. Nasprotnik nas je dobro pokrival. Po zaostanku z 0:3 smo se v polčasu v slačilnici pogovorili, kar ima za posledico boljši drugi polčas. To kaže tudi končni rezultat,« je po dvoboju dejal igralec Meteorplasta ŠIC bara Aljaž Ruis.

FC Hiša daril Ptuj - Meteorplast ŠIC bar 4:2 (3:0)

Meteorplast ŠIC bar: Andrej Fajfar, Jan Vajs (vratarja), Aljaž Goznik, Matic Goznik (kapetan), Mitja Gašparič, Adrijan Trstenjak, Urban Goričan, Aljaž Ruis, Rok Šnofl, Žiga Tkalčič, Alen Ruis. Trener: Tomislav Novak.

Dodajamo izjavo igralca Aljaža Ruisa po tekmi:

Foto: Anton GoznikKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport