79-letnici se je na plinskem gorilniku vnela bluza in jo opekla

Ko je preko plinskega gorilnika segla po posodi, se ji je zanetil rokav bluze. Bluza je na ženski zagorela in jo opekla. Ženska se je stisnila ob hladilnik, z namenom, da bi zadušila ogenj, vendar se je ob tem vnel še ta.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. oktober 2021 ob 11:25
Opečeno babico so odpeljali v UKC Maribor

Opečeno babico so odpeljali v UKC Maribor

V nedeljo, malo pred 14. uro je 79-letna ženska, v domači kuhinji na Plečnikovi ulici v Mariboru vključila plinski štedilnik. Ko je preko plinskega gorilnika segla po posodi, se ji je zanetil rokav bluze. Bluza je na ženski zagorela in jo opekla. Ženska se je stisnila ob hladilnik, z namenom, da bi zadušila ogenj, vendar se je ob tem vnel še ta. Nekako ji je uspelo sleči gorečo bluzo in jo odvreči v pomivalno korito. Takoj je poklicala tudi svojega vnuka in mu povedala, da v stanovanju gori. Ta je uspel priti do nje v nekaj minutah, in preden se je požar razbohotil, je pogasil goreči hladilnik ter bluzo v pomivalnem koritu.

Opečeno babico so odpeljali v UKC Maribor, tudi zaradi vdihovanja dima. Njene poškodbe so opredelili kot lahke. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na 4.000 evrov. Zadimljeno stanovanje so prezračili gasilci.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.



Več v Črna kronika