Po cesti se je razsulo pomije, cesta je bila zaprta sedem ur. Povzročitelj vozil pod vplivom alkohola.

Po trčenju se je tovorni avtomobil prevrnil na bok iz njega pa so se po vozišču razsuli gospodinjski odpadki (pomije), ki jih je prevažal.

Prlekija-on.net, torek, 12. oktober 2021 ob 14:03
Objavil/a 112 PTUJ dne Torek, 12. oktober 2021

Prometna nesreča

Sinoči, ob 22.53 je 30-letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Ptuja proti Slovenski Bistrici. Pred železniškim podvozom izven naselja Pragersko je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 27-letni voznik. Po trčenju se je tovorni avtomobil prevrnil na bok iz njega pa so se po vozišču razsuli gospodinjski odpadki (pomije), ki jih je prevažal. Zaradi tega je bila cesta zaprta za ves promet do danes, do 5.50, ko so vzdrževalci ceste in gasilci uspeli očistili vozišče. Vozišče je bilo namreč zaradi razsutega tovora močno spolzko. Vzdrževalci ceste so za čas zaprtja ceste uredili obvoz.

Na kraju prometne nesreče so reševalci oskrbeli oba udeležena voznika, vendar nato nobeden od njiju ni bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje.

Policisti so obema udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri vozniku tovornega avtomobila je ta pokazal vrednost 0,00 mg/l, pri vozniku osebnega avtomobila pa vrednost 0,69 mg/l alkohola v organizmu.

Po posvetu s pristojnim državnim tožilcem bodo policisti voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Prometna nesreča

V trčenju se je po vozišču razsulo okoli 10 ton bio odpadkov


Objavil/a 112 PTUJ dne Torek, 12. oktober 2021
Objavil/a 112 PTUJ dne Torek, 12. oktober 2021
Objavil/a 112 PTUJ dne Torek, 12. oktober 2021


Več v Črna kronika