V naravo brezbrižno odvrgli smeti, a poleg tudi dokument z naslovom in vsemi podatki

Brezvestnež še ima čas, da svojo svinjarijo odpelje in odloži v ustrezne kontejnerje, v nasprotnem primeru bo prejel tudi kazen, ki znaša 100 evrov, saj smo o tem obvestili Medobčinski inšpektorat in redarstvo, ki je pristojen za te zadeve.

Prlekija-on.net, sreda, 13. oktober 2021 ob 18:50
Odvržene smeti in dokument

Odvržene smeti in dokument

V sredo so lokalni prebivalci Spodnjega Kamenščaka ob potoku Kostanjevica naleteli na nič kaj lep prizor. Sredi neokrnjene narave namreč leži kup smeti. Nekdo je namreč tam odvrgel v vrečke zavite predvsem otroške uporabljene plenice, vmes je bilo tudi nekaj drugih odpadkov.

Med smetmi pa se je nahajal tudi dokument, odločba s FURS-a s polnim naslovom ženske iz ormoškega območja, od koder so razvidni podatki, ime in priimek ter davčna številka nepridiprava, ki je očitno te smeti odvrgel. Na dokumentu smo zakrili osebne podatke.

Na tem območju se je v preteklosti sicer našlo že veliko podobnih odlagališč, a pridni prostovoljci vsako leto spomladi poskrbijo, da se območje počisti. Tokrat je nekdo očitno imel nekaj podobnega v mislih, da bodo te smeti že pobrali in odpeljali, kot je to pri nas v navadi, da eni smetijo, drugi pa za njimi čistijo...

A brezvestnež ima še čas, da svojo svinjarijo odpelje in odloži v ustrezne kontejnerje, v nasprotnem primeru bo prejel tudi kazen, ki znaša 100 evrov, saj je o tem bil obveščen Medobčinski inšpektorat in redarstvo, ki je pristojen za te zadeve. V vsakem primeru bo moral smeti sam pobrati, lahko pa se vsaj izogne kazni, če bo smeti odpeljal prej, preden bo verjetno v četrtek dopoldan na kraju stanje preverjal inšpektorat.



Več v Črna kronika