Češkemu prevozniku 3.060, hrvaškemu pa 2.400 evrov kazni

Vozili češkega in hrvaškega prevoznika sta bili izločeni iz prometa, za priklopno vozilo hrvaškega prevoznika pa je bil odrejen tudi izredni tehnični pregled, ker vozilu ni pravilno deloval zavorni sistem.

Prlekija-on.net, četrtek, 14. oktober 2021 ob 14:31
Poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov

Poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov

V torek, 12. oktobra, so policisti PU Maribor, v sodelovanju z mobilno enoto FURS, cestninskimi nadzorniki DARS, inšpektorji IRSI in gospodarsko družbo za tehtanje vozil Cestel, na avtocesti A4 izvedli poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov.

Poostren nadzor je bil izveden na obeh straneh avtoceste, na nadzorni točki Prepolje, kjer so sodelujoči kontrolirali 41 tovornih vozil in en avtobus. Pri 5 voznikih tovornih vozil je bilo ugotovljenih 13 kršitev, cestninski nadzorniki DARS so globo izrekli 8 voznikom, ki za vožnjo vozil po avtocesti niso uporabljali vinjete, ugotovljenih pa je bilo tudi 10 voznikov, ki niso upoštevali spreminjajoče prometno informativne signalizacije na portalih avtoceste, ki je voznike vozil usmerjala čez nadzorno točko.

Med ugotovljenimi kršitvami voznikov tovornih vozil sta izstopala dva kršitelja. Voznik češkega tovornega vozila s priklopnim vozilom je imel nepravilno naložen tovor, v vozilu pa ni imel vgrajene zapisovalne opreme (tahografa). Za voznika in pravno osebo, ki je lastnik vozila je predpisana globa v višini 3.060 evrov. Policisti so ugotovili tudi tehnično neizpravnost naprav za ustavljanje priklopnega vozila, ki ga je vlekel sedlasti vlačilec hrvaškega prevoznika. Za voznika in pravno osebo, ki je lastnik priklopnega vozila je predpisana globa v višini 2.400 evrov. Vozili češkega in hrvaškega prevoznika sta bili izločeni iz prometa, za priklopno vozilo hrvaškega prevoznika pa je bil odrejen tudi izredni tehnični pregled, ker vozilu ni pravilno deloval zavorni sistem.

Znano je, da je na slovenskem avtocestnem omrežju dinamika prometa tovornih vozil največja, zato bodo policisti tudi v prihodnje skrb za zagotavljanje prometne varnosti namenili aktivnostim poostrenih nadzorov nad vozniki tovornih vozil in avtobusov.



Več v Črna kronika