Niklas Tamše osvojil drugo mesto na Balkanskem prvenstvu

Z izjemnimi rezultati, je kljub mladosti prepričal strokovni štab reprezentance in si zagotovil vozovnico na Svetovno člansko prvenstvo 2021, ki bo novembra v Združenih Arabskih Emiratih, v Dubaju.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. oktober 2021 ob 08:57
Niklas Tamše je osvojil drugo mesto

Niklas Tamše je osvojil drugo mesto

V Poreču, na Hrvaškem, so bili od 15. 10. 2021 do 18. 10. 2021 zbrani najboljši karateisti Balkana (iz Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Grčije, Kosova, Črne gore, Severne Makedonije, Srbije, Turčije in Slovenije) saj je potekalo Balkansko prvenstvo za otroke, člane in veterane.

Zbralo se je 884 tekmovalcev, od tega 82 slovenskih reprezentantov. V članski kategoriji, borbe -60 kg, je barve Slovenije zastopal Velenjčan, Niklas Tamše, ki že tretje leto dnevno s trenerjem Brankom Krambergerjem in zunanjimi sodelavci pili in nadgrajuje znanje karateja v Karate klubu Shotokan Radenci.

Kot najmlajši tekmovalec v članski kategoriji se je na prvenstvu kosal s tekmovalci, ki ne le da imajo dosti več izkušenj, ampak tudi trenutno na Svetovni WKF lestvici zasedajo mesta pred njim. Na omenjenem prvenstvu je Niklas Tamše nastopil v soboto in se v prvem krogu pomeril s predstavnikom Bosne in Hercegovine, Adelom Karahasanović. Borba se je razvila Niklasu v prid, z rezultatom 3:0. V naslednjem krogu mu je nasproti stal predstavnik Severne Makedonije, Fahik Veseli, katerega je premagal z rezultatom 5:3. V tretji borbi mu je nasproti stal predstavnik Črne gore, Matija Bojič. Borba z rezultatom 3:0 ga je pripeljala v finale, kjer se je pomeril s svojim vzornikom, prvouvrščenim na Svetovni lestvici, Turkom Eray Samdanom. V tesni borbi so prevladale izkušnje in tako se je Niklas z rezultatom 1:0 veselil drugega mesta.

Poleg osvojenega odličja na Balkanskem prvenstvu je na obeh izbornih tekmah (določene s strani Karate zveze Slovenije), ki sta bili na Madžarskem in Hrvaškem, Niklas Tamše posegel po odličjih. Na 24. Budimpešta open je v članski kategoriji zasedel 2. mesto, na Croatia open pa 3. mesto. Z izjemnimi rezultati, je kljub mladosti prepričal strokovni štab reprezentance in si zagotovil vozovnico na Svetovno člansko prvenstvo 2021, ki bo potekalo od 16. 11. do 21. 11. 2021 v Združenih Arabskih Emiratih, v Dubaju.

Slovenska reprezentanca je na Balkanskem prvenstvu sicer osvojila 23 medalj (7 zlatih, 4 srebrne in 12 bronastih).



Več v Šport