Ormožani z zmago nad Selfossom napredovali med 32 najboljših ekip Evropskega pokala

Prva tekma se je na Islandiji končala z neodločenim izidom 31:31, tako da so Ormožani imeli odlično izhodišče za napredovanje. To jim je na koncu tudi uspelo, s tem so se uvrstili med 32 najboljših ekip v tem tekmovanju.

Prlekija-on.net, nedelja, 24. oktober 2021 ob 09:04
RK Jeruzalem Ormož - Selfoss

RK Jeruzalem Ormož - Selfoss

V soboto, 23. oktobra, so se rokometaši RK Jeruzalem Ormož v 2. krogu Evropskega pokala pred polnim Hardekom pomerili na povratni tekmi z islandskim Selfossom ter zmagali z 28:22 (18:13). Prva tekma se je na Islandiji končala z neodločenim izidom 31:31, tako da so Ormožani imeli odlično izhodišče za napredovanje. To jim je na koncu tudi uspelo, s tem so se uvrstili med 32 najboljših ekip v tem tekmovanju in 3. krog.

Ormožani so tekmo začeli odlično saj so v 9. minuti vodili s 5:1. Gostje so se nato sicer približali a so domači v drugem delu prvega polčasa ponovno pobegnili že na +8. Blestela sta predvsem Martin Hebar in Tilen Kosi, ki sta v prvem polčasu skupaj dosegla kar 11 golov. Gosti so nato sicer zmanjšali zaostanek, po prvem polčasu je prednost domačih znašala pet golov (18:13).

V drugem polčasu je nato sledila boljša igra gostov, ki so se približali na dva gola zaostanka in večji del drugega polčasa bili zelo blizu, da izenačijo. A so domačini na krilih polne dvorane strnili vrste, ustavili nalet gostov in do konca dvoboja ušli žilavim Islandcem.ter zasluženo zmagali.

Martin Hebar je na koncu dosegel sedem zadetkov, Tilen Kosi šest, vratar Alen Skledar pa je zbral kar 20 obramb.

1/16 finala bo na sporedu med 27. novembrom in 5. decembrom, žreb pa bo v ponedeljek.

RK Jeruzalem Ormož - Selfoss (ISL) 28:22 (18:13)

RK Jeruzalem Ormož: Skledar, Mlač Černe, Bogadi 4, Čudič 3, Voljč, Fergola, Žuran 1, G. Hebar 4, M. Hebar 7, Šulek 1, Balent, Pandev, Kosi 6, Krabonja 2, Škrinjar.

Selfoss: Rasimas, Stropus 1, Grimsson 3, E. Hallgrimsson, Helgason, Gretarsson, Sigurdsson 5, Gustafsson 2, Steinthorsson 5, Johannsson, Omarsson, Sverrisson 2, Porisson 2, H. Hallgrimsson, Egan 2, Olafsson.

Foto: Špela Jambriško



Več v Šport