Pozor! Pojavil se je lažni Facebook profil Prlekija-on.net

Profil je ustvarjen kot oseba, ne kot stran in v imenu nima pomišljaja in pike, kot ima naša uradna stran. Profil smo že prijavili Facebooku, to lahko storite tudi vi, če vam ta oseba pošlje kakršnokoli obvestilo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. oktober 2021 ob 10:40
Gre za lažni profil

Gre za lažni profil

V ponedeljek dopoldan nas je več naših uporabnikov obvestilo, da se je na družbenem omrežju Facebook pojavil lažni profil Prlekija-on.net. Oseba z imenom Prlekijaonnet uporabnikom pošilja obvestila, da so zmagovalci natečaja in da naj kliknejo na povezavo. Na povezavo nikar ne klikajte. Mi vam nikoli ne bomo prvi pošiljali sporočil, da ste karkoli zadeli, bili nagrajeni... Spodaj je primer sporočila, ki ga pošiljajo. Če pa bi na povezavo že kliknili, pa tam nikar ne dajajte nobenih podatkov in ne klikajte ničesar za potrditev. Spodaj dodajamo, kako je videti stran, če slučajno na povezavo kliknete. Navodila so zapisana v polomljeni slovenščini. Naše povezave bodo vedno samo iz domen p24.si ali prlekija-on.net.

Profil je ustvarjen kot oseba z URL naslovom "ade.helmi.98", ime profila pa ima Prlekijaonnet, in ni ustvarjena kot stran, v imenu pa nima pomišljaja in pike, kot ima naša uradna stran. Profil smo že prijavili Facebooku, to lahko storite tudi vi, če vam ta oseba pošlje kakršnokoli obvestilo ali sporočilo. Profil lahko tudi blokirate. Če imate to osebo med svojimi prijatelji, jo odstranite s seznama. Profil je nastal danes, 25. oktobra, in je delil nekaj naših novic, druge vsebine pa nima.

Lažni profil
To je lažni profil
Lažni profil
Sporočilo, ki ga pošiljajo naokoli
Lažni profil
Lažni profil ima URL naslov "ade.helmi.98", naša uradna stran ima URL naslov "PrlekijaOnNet"
Lažni profil
Če pa na povezavo že kliknete, se vam odpre stran zapisana v polomljeni slovenščini. Tu ničesar ne klikajte in stran zaprite.


Več v Portal

Portal Prlekija-on.net je star 18 let

Spletni portal Prlekija-on.net je star 18 let

ponedeljek, 1. januar 2024 ob 11:05
Najbolj brane objave v letu 2023

To so najbolj brane objave na Prlekija-on.net v letu 2023

nedelja, 31. december 2023 ob 12:42
Vesele praznike in srečno 2024

Vesele praznike in srečno 2024

nedelja, 24. december 2023 ob 09:49