Preko 30 delavnic na Kulturnem maratonu

Dijaki GFML so počastili prihajajoči dan državnosti s slovesno prireditvijo, kjer je gost in slavnostni govornik bil Tone Partljič

Prlekija-on.net, petek, 24. junij 2011 ob 17:57
Kulturni maraton 2011

Kulturni maraton 2011

22. in 23. junija je na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer kot vsako leto potekal znameniti Kulturni maraton, ki so ga letos že nestrpno pričakovali. Dijaki so tudi tokrat sodelovali v različnih delavnicah in merili svoje znanje ter spretnosti z različnih področij. Potekalo je čez 30 različnih delavnic.

Številne delavnice, zaključek s koncertom
Delavnica Steklene umetnine je potekala v gasilskem domu na Cvenu. Dijaki so se tja odpravili peš, tam pa ustvarjali steklene posode. V športni dvorani ŠIC je za vse ljubitelje športa potekala predstavitev v Sloveniji manj znanega Ameriškega nogometa. Udeleženci te delavnice so se lahko tudi sami preizkusili v brezkontaktni različici tega športa. V parku blizu šole pa so dijaki lovili ravnotežje na vrvi, razprti med dvema drevesoma.

Dijaki so na dvorišču šole ustvarili tudi pravcat kip, se pomerili v raznih družabnih igrah, plesu, si ogledali grozljivko, spoznali Maroko in Avstralijo, se družili ob pravem angleškem čaju, ustanovili politično stranko… Da ne bi bile stene učilnic tako prazne so poslikali še eno izmed učilnic. Dijaki so posneli tudi kratek film, se pomerili v igranju računalniških igric in še bi lahko naštevali…

V četrtek dopoldan pa so počastili prihajajoči dan državnosti s slovesno prireditvijo v športni dvorani. Gost in slavnostni govornik je bil Tone Partljič, ki je z zanosom nagovoril mlade, da so narod, država in politika prav tako del njihovega življenja in vsakdanjika in je torej dolžnost vsakega posameznika, da jih spoznajo ter sooblikujejo mnenja. Kasneje pa se jim je predstavil kot izvrsten sogovornik in pripovednik na okrogli mizi, kjer je z njimi delil svoje izkušnje iz mladosti, literarnega odraščanja ter gledaliških odrov. Prireditvi je sledil nastop atraktivne plesno-akrobatske skupine FLIP iz Primorske. Popoldan se je odvila nogometna tekma med dijaki in profesorji, nato pa so si dijaki na dvorišču šole sami pripravili malico.

Kulturni maraton 2011 se je zaključil večer z zabavo ter koncertom skupine Free For Cash.


Več v Kultura in izobraževanje