Tuj voznik v Ormožu krepko »napihal«. Policisti so ga pridržali.

Pristojno sodišče ga je spoznalo odgovornega za prekršek in mu izreklo globo 1.200 evrov in stransko sankcijo 18 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. november 2021 ob 11:54
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 26. novembra, ob 13.17 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. do katere je prišlo na območju Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika. Zoper kršitelja sledi hiter postopek o prekršku z izdajo odločbe.

V soboto, 27. novembra, ob 14.01 so v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Gvineje in enega državljana Senegala, kateri so ilegalno prestopili državno mejo. Tujci so po končanih postopkih zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.

Ob 18.49 so prav tako v Središču ob Dravi prijeli še dva državljana Gvineje, katera sta v postopku podala vlogo za mednarodno zaščito. Po končanem postopku so tujca odpeljali v azilni dom.

Tujca so prijeli na območju Središča ob Dravi

Državljana Gvineje preplezala panelno ograjo in zaprosila za mednarodno zaščito


V nedeljo, 28. novembra, so policisti malo po 16. uri, v Ormožu ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,19 mg/l alkohola. Ker je tujec in bi se lahko izognil postopku o prekršku, so mu policisti odredili pridržanje do privedbe na pristojno sodišče.

Pristojno sodišče ga je sinoči spoznalo odgovornega za prekršek in mu izreklo globo 1.200 evrov in stransko sankcijo 18 kazenskih točk.



Več v Črna kronika