Stepli sta se navijaški skupini, 28. navijačem je bilo prekinjeno potovanje

Z namenom izsleditve in ugotavljanja kršiteljev prisotnih v pretepu bodo policisti zbirali obvestila in zoper kršitelje tudi ustrezno ukrepali.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. november 2021 ob 14:38
Policija

Policija

V nedeljo, 28. novembra, ob 20.15 uri je bila v Murski Soboti odigrana prvenstvena nogometna tekma 1. SNL med nogometnima ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Javno prireditev je policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom.

Ob 18.20 uri je prišlo v mestnem parku v Murski Soboti, v bližini Kardoševe ulice do pretepa med pripadniki organizirane navijaške skupine Black Gringos in pripadniki organizirane navijaške skupine Viole. Enote PPE so bile nemudoma napotene na kraj, kjer so navijače pozvali naj prenehajo s kršitvijo, nato pa z uporabo prisilnih sredstev vzpostavili javni red in mir. Zaradi udeležbe v množični kršitvi je bilo 28. pripadnikom navijaške skupine Viole, ki so bili prisotni pri pretepu prekinjeno potovanje. Enote PPE pa so navedene spremljale v Maribor. Z namenom izsleditve in ugotavljanja kršiteljev prisotnih v pretepu bodo policisti zbirali obvestila in zoper kršitelje tudi ustrezno ukrepali.

Policisti so v povezavi z varovanjem te javne prireditve obravnavali še 7 kršitev določil Zakona o javnih zbiranjih (6x prižiganje bakel, 1x zažig zastave) in 1 kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru. Vsem je bil izdan plačilni nalog. Policisti so v policijskih postopkih uporabili tudi prisilna sredstva in sicer 2x telesno silo, 2x palico ter plinski razpršilec zoper več oseb.

"Ob tem želimo opozoriti, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano. Nanj se bo Policija tudi v prihodnje odzvala z vsemi zakonskimi pooblastili," so še sporočili iz PU Murska Sobota.




Več v Črna kronika