Z decembrom nov urnik testiranja v ZD Ljutomer

Spremenili so urnik testiranj HAGT in PCR proti Covid-19. Nov urnik in dodatni termini veljajo od srede, 1. decembra.

Prlekija-on.net, torek, 30. november 2021 ob 15:41
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

Iz Zdravstvenega doma Ljutomer obveščajo, da so spremenili urnik testiranj HAGT in PCR proti Covid-19. Nov urnik in dodatni termini veljajo od srede, 1. decembra. Glede na to, da je praznični december in je povpraševanje po brisih večje, so podaljšali urnike izvajanja hitrih brisov v popoldanskih urah.

Testiranje

Do brezplačnega hitrega testa so upravičeni:

  • vsi, ki imajo urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje, stalno ali začasno bivališče v Sloveniji, ali so zaposleni pri delodajalcu s sedežem v RS, oziroma so diplomatski predstavniki v RS
  • do HAGT testov za samotestiranje so upravičeni učenci in dijaki, dvignejo jih z zdravstveno kartico v lekarni,
  • PCT pogoj je obvezen od 12. leta naprej,
  • na PCR se lahko vsak posameznik, ki opravi hitri test doma in je le ta pozitiven (poslika in prinese s sabo kot dokazilo) naroči sam v covid ambulanto

Vse dodatne informacije dobite v covid ambulanti; mail: covid19@zd-lju.si ali na tel. št.: (02) 585 14 09 - vsak delovnik od 07.30 - 14.30 in v soboto od 09.30 - 12.30 ure, v nedeljo od 12.30 - 14.30 ure.

S seboj je potrebno imeti zdravstveno izkaznico zaradi vpisa opravljenega testa v sistem in posledično informacije o rezultatu brisa preko sms-a, izpisa potrdila in vodenja opravljenih storitev.



Več v Gospodarstvo