V Juršincih obnovili smučarsko skakalnico

Uredili so tudi reflektorje, tako da bodo v prihodnosti lahko prirejali še nočne tekme. In ker je snega v zadnjih zimah vse manj, razmišljajo tudi o snežnem topu.

Prlekija-on.net, nedelja, 5. december 2021 ob 09:05
Prenovljena skakalnica v Juršincih

Prenovljena skakalnica v Juršincih

Smučarski skoki so v Juršincih in okolici zelo priljubljeni že od nekdaj, tam imajo tudi smučarsko skakalnico na Štampohu zraven Juršincev, ki so jo začeli graditi leta 1986, prvo tekmovanje pa so priredili že leta 1991. Uradna otvoritev skakalnice je bila leta 1993, do zdaj pa so tam organizirali okoli 25 tekem. Tam se nahajata dve skakalnici in sicer manjša 25-metrska in večja 45-metrska skakalnica.

Zadnje tekmovanje na manjši skakalnici, kjer rekord znaša 28 metrov, so izvedli leta 2018, ko je pri nas bilo na zadnje več snega. Reportažo iz te tekme si lahko ogledate v povezanem članku. Kot nam je povedal David Kvar, ki je letos prevzel upravljanje skakalnice, so letos prenovili manjšo skakalnico, kjer so uredili tudi reflektorje, tako da bodo v prihodnosti lahko prirejali še nočne tekme. In ker je snega v zadnjih zimah vse manj, razmišljajo tudi o snežnem topu, s čimer bi lahko zasneževali skakalnico in poskrbeli, da se tradicija smučarskih skokov v teh krajih ohranja naprej. Glede tega so v stikih s Smučarskim klubom Sveti Tomaž, ki ureja smučišče Globoki klanec. Tam so v prejšnjih letih uredili celoten sistem zasneževanja smučišča.

Kot nam je še povedal David, je moto juršinskih delavcev: "nemogoče naredimo takoj, po potrebi čaramo". Zato ne dvomimo, da jim bo z vsem delom uspelo in bomo tudi kljub pomanjkanju snega, v prihodnje v Juršincih lahko spremljali smučarske skoke še naprej.

Smučarski skoki v Juršincih

Na smučarskih skokih v Juršincih se je pomerilo 28 tekmovalcev


Smučarski skoki v Juršincih

V Juršincih skakali posamično in ekipno, pripravili pa so tudi presenečenje


Skakalnica v Juršincih
Skakalnica v Juršincih


Več v Gospodarstvo