Arso napovedal, koliko snega bi lahko zapadlo

Na Gorenjskem ter v višjih legah severne Primorske in na Notranjskem bo do jutra zapadlo okoli 30 cm snega, drugod po nižinah osrednje Slovenije od 10 do 20, na vzhodu pa od 5 do 10 cm.

Prlekija-on.net, sreda, 8. december 2021 ob 14:33
V četrtek bo snežilo

V četrtek bo snežilo

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso), bo v sredo popoldne pretežno oblačno. Na zahodu se bodo pojavljale manjše padavine, ki se bodo proti večeru krepile in ponoči razširile na vso državo. Na Primorskem bo deževalo, drugod večinoma snežilo, na meji med Primorsko in Notranjsko se bo pojavljal tudi žled. Ob morju bo zvečer prehodno zapihal okrepljen jugo, na severnem Primorskem pa burja. Temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem od 5 do 10 °C.

Sneženje bo najmočnejše v noči na četrtek, na Primorskem bo večinoma deževalo. Jugo ob morju bo ponehal. Proti jutru bodo padavine oslabele. Zjutraj bo na severozahodu okoli -4, drugod od -2 do 1, na Primorskem do 6 °C.

V četrtek bo večinoma oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine. Na Primorskem bo deževalo, ob morju bo lahko zagrmelo. Pihala bo šibka burja. Drugod bo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem do 9 °C.

Naslednje dni obstaja možnost obilnejšega sneženja

Napovedano močnejše sneženje, pojavlja se lahko tudi žled


Do 30 cm snega, plužne skupine pripravljene

Od današnjega večera do četrtka zjutraj pričakujejo v notranjosti Slovenije epizodo zimskega vremena, zato so izdali tudi vremensko opozorilo. Marsikje bo obilneje snežilo. Na Gorenjskem ter v višjih legah severne Primorske in na Notranjskem bo do jutra zapadlo okoli 30 cm snega, drugod po nižinah osrednje Slovenije od 10 do 20, na vzhodu pa od 5 do 10 cm.

Kot sporoča DARS bodo njihove plužne skupine še pred začetkom sneženja opravile preventivno posipanje in nato vso noč plužile po avtocestnem omrežju. Voznike pozivajo, naj se na pot nikakor ne odpravijo brez obvezne zimske opreme.

Od današnjega večera do četrtka zjutraj pričakujemo v...

Objavil/a ARSO vreme dne Sreda, 08. december 2021

[OBILNO SNEŽENJE IN ŽLED] Danes proti večeru in vse do jutri zjutraj je po Sloveniji napovedano obilno sneženje. Na...

Objavil/a Promet.si dne Sreda, 08. december 2021

[ZIMSKA SLUŽBA] ❄❄❄ Nocoj pričakujemo konkretno pošiljko snega v večjem delu države. ☃ Naše plužne skupine bodo še pred...

Objavil/a Vozimo pametno z DARS dne Sreda, 08. december 2021


Več v Narava